Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
23.12.2017 г.

Механджийска капама

Рецепта за богата капама

Измиваме и нарязваме на едро всички продукти и ги слагаме в пръстен гювеч. Прибавяме обезкостените маслини, червения пипер и дафиновите листа. Наливаме олиото и водата и посоляваме на вкус. Захлупваме и замазваме капака с тесто. Слагаме гювеча в сгорещена фурна и печем 3-4 часа при температура 180°С. Да ви е сладко!

Продукти за капамата: 500 г свинско месо, 500 г пилешко месо, 500 г сурови наденички,  1 кг лук, 500 г моркови, 500 г печурки, 300 г маслини, 3-4 дафинови листа, 1 ч.ч. вода, 1 к.ч. олио, 1 ч.л. червен пипер, сол.

Механджийска капама
15060
 

Последни материали
Виж
В края на деня
ДФЗ преведе на животновъдите 27,5 милиона лева за хуманно отношение
ЦНСОССКСЦИЕ ще продължи да постига високи резултати в рамките на многостранния формат 14+1
Изравнителят при „Асеница“ не работи
Засега „Напоителни системи“ доставя вода на земеделците в Пловдивска област. Не така беше преди година
Гергана Кабаиванова от Фондация Пендара
Нормативите за занаятчийските храни са на трупчета, браншът обаче не се оплаква
Популациите на всички селскостопански животни в ЕС са намалели
Определена е ставката по еко схемата за биоразнообразието в горски екосистеми за 2024 г.
Свързани материали
Виж
Заек капама
Лесно и вкусно
Механджийска капама
Рецепта
Агнешка капама
Капама от зелен лук
Честита Нова година!
Време е за капамата на новогодишната трапеза
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини