Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
23.12.2017 г.

Механджийска капама

Рецепта за богата капама

Измиваме и нарязваме на едро всички продукти и ги слагаме в пръстен гювеч. Прибавяме обезкостените маслини, червения пипер и дафиновите листа. Наливаме олиото и водата и посоляваме на вкус. Захлупваме и замазваме капака с тесто. Слагаме гювеча в сгорещена фурна и печем 3-4 часа при температура 180°С. Да ви е сладко!

Продукти за капамата: 500 г свинско месо, 500 г пилешко месо, 500 г сурови наденички,  1 кг лук, 500 г моркови, 500 г печурки, 300 г маслини, 3-4 дафинови листа, 1 ч.ч. вода, 1 к.ч. олио, 1 ч.л. червен пипер, сол.

Механджийска капама
14431
 

Последни материали
Виж
България успешно е приключила процедури за износ на български селскостопански продукти в Ирак
По искане на бранша
Вместо от 1 юли 2025 г. фермерите ще вписват проведените от тях пръскания след януари 2026 г.
Анализ Институт за пазарна икономика
Фермерите са на 4-то място по търсене на кадри, завършили земеделско училище
Конкурс за „Най-добро домашно вино“
Трифон Зарезан в Лясковец - наздравица, почерпка и зарезанско хоро
Приходите скочиха с 20 на сто при доста по-скромен ръст на количествата
Украйна спечели близо 1 милиард долара от износа на птиче месо за година
Нормативни промени
До 70 на сто от премиите за застраховки ще се покриват от Стратегическия план
Свързани материали
Виж
Заек капама
Лесно и вкусно
Механджийска капама
Рецепта
Агнешка капама
Капама от зелен лук
Честита Нова година!
Време е за капамата на новогодишната трапеза
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини