Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
23.12.2017 г.

Механджийска капама

Рецепта за богата капама

Измиваме и нарязваме на едро всички продукти и ги слагаме в пръстен гювеч. Прибавяме обезкостените маслини, червения пипер и дафиновите листа. Наливаме олиото и водата и посоляваме на вкус. Захлупваме и замазваме капака с тесто. Слагаме гювеча в сгорещена фурна и печем 3-4 часа при температура 180°С. Да ви е сладко!

Продукти за капамата: 500 г свинско месо, 500 г пилешко месо, 500 г сурови наденички,  1 кг лук, 500 г моркови, 500 г печурки, 300 г маслини, 3-4 дафинови листа, 1 ч.ч. вода, 1 к.ч. олио, 1 ч.л. червен пипер, сол.

Механджийска капама
15125
 

Последни материали
Виж
Полезни съвети
Защо вехнат листата на доматите и как да им помогнем?
При ечемика жътвата приключи с близо 700 килограма от декар
Средният добив от пшеницата в Добричко гони 650 килограма от декар
Тракторите обаче няма да блокират пътищата, за да не притесняват туристите
Гръцки фермери протестират за неизплатени обезщетения и присвоени техни субсидии
Повсеместната ваксинация ще обрече фермите на смърт
НОКА иска кръгова ваксинация и полицейска блокада на област Пловдив заради шарката по овцете
Предпочитанията на потребителите към сезонните плодове задържа цените високи
Ябълките от новата реколта в Украйна са тройно по-скъпи спрямо миналия сезон
И при останалите зърнени култури е отчетен спад в началото на сезона
Темпото на износ на мека пшеница от ЕС е доста под миналогодишното
Свързани материали
Виж
Заек капама
Лесно и вкусно
Механджийска капама
Рецепта
Агнешка капама
Капама от зелен лук
Честита Нова година!
Време е за капамата на новогодишната трапеза
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини