Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
19.05.2017 г.

Капама от зелен лук

Нарязваме лука на парченца, широки не повече от 1 пръст, а обелените картофи - на кръгчета. В тенджера нареждаме ред лук ред картофи и т.н., докато употребим продуктите. Поръсваме с червения пипер и ситно нарязания магданоз. Заливаме с мазнината и доматения сок. Захлупваме и варим на тих огън. Малко преди да отстраним ястието от огъня, прибавяме ситно нарязаната мента /или джоджен/ и брашното, размито с малко студена вода.

Продукти за капамата: 3 връзки пресен лук, 7 средни картофа, 4 с.л. олио, 1 ч.ч. доматен сок, 1 ч.л. червен пипер, 1 с.л. препечено брашно, 2-3 листенца мента или стръкчета джоджен, магданоз, сол.

Капама от зелен лук
11934
 

Последни материали
Виж
Резките температурни промени пък стресират растенията
В Украйна се опасяват за състоянието на есенниците при по-дълги топли периоди
В рамките на ЕС обаче се очертава спад в доставките от едва 2 на сто
Износът на мека пшеница от Франция извън ЕС се срива до минимума за XXI век
Сарми от кисело зеле със зеленчуци
Според изчисления на социални експерти
Колко ще ни излезе празничната трапеза за Бъдни вечер и Коледа
Традиции, вярвания, гадания и забрани, свързани с празника
На Бъдни вечер огънят да стопли сърцата ни!
Старите сортове
Въпроси към МЗХ къде е националната генна банка на България
Свързани материали
Виж
Празът прогонва токсините, как и с какво да го готвим
Предотвратяване на гниенето на лука по време на съхранение
Мариновани лукчета
Съвети за градинаря
Предзимен посев и засаждане – да или не?
Гъбни болести застрашават лука и чесъна след прибиране на реколтата
Изложение в Луковит
Тахов: Фермерите имат сигурност със защитеното наименование за произход на сиренето
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини