Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
12.11.2018 г.

Манастирски гювеч

Манастирски гювеч

Нарязваме месото и зарзавата на едро, разбъркваме всичко добре заедно с подправките и мазнината, посоляваме, сипваме в глинен гювеч и заливаме с виното (вода не се слага). Захлупваме, замазваме капака с тесто и слагаме гювеча в студена фурна. Постепенно загряваме фурната и печем от 2 до 3 часа.

Продукти: 1 кг овче месо, 5-6 глави лук, 2 домата, 2 пиперки, 6-7 картофа, 1 глава чесън, 2-3 люти чушлета, 1 ябълка, 2 моркова, 1 с.л. горски плодове - къпини, боровинки, 1 връзка магданоз, 10-12 гъбки, 1 ч.л. стрит сух джоджен, 1/2 ч.л. червен пипер, 1/4 ч.л. черен пипер, сол, 1/2 чаша сухо бяло вино, 3/4 ч.ч. мазнина.

Манастирски гювеч
13659
 

Последни материали
Виж
Кършенето на лозата предотвратява щетите от сушата
Външно министерство с предупреждение за почиващите българи в Гърция
Пашата е от жизненоважно значение за предотвратяването на горски пожари
Растителните алтернативи на млеката били произведени от подизпълнител
Данон изтегля продукти от пазара в Канада след 2 смъртни случая от листериоза
Освен неизбежните проблеми пред производителите се откриват и редица възможности
Боровинките в Украйна вече са по-евтини от малините
GASC отказа скъпото соево масло от чужбина и купи 28 000 тона от местни търговци
Слънчогледовото масло поевтиня на търга в Египет
Свързани материали
Виж
Заек по манастирски
Говеждо касапски гювеч
Гъби със зарзават в пръстен гювеч
Зелен гювеч
Гювеч с пиле
Каша от сирене по бански
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини