Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
12.11.2018 г.

Манастирски гювеч

Манастирски гювеч

Нарязваме месото и зарзавата на едро, разбъркваме всичко добре заедно с подправките и мазнината, посоляваме, сипваме в глинен гювеч и заливаме с виното (вода не се слага). Захлупваме, замазваме капака с тесто и слагаме гювеча в студена фурна. Постепенно загряваме фурната и печем от 2 до 3 часа.

Продукти: 1 кг овче месо, 5-6 глави лук, 2 домата, 2 пиперки, 6-7 картофа, 1 глава чесън, 2-3 люти чушлета, 1 ябълка, 2 моркова, 1 с.л. горски плодове - къпини, боровинки, 1 връзка магданоз, 10-12 гъбки, 1 ч.л. стрит сух джоджен, 1/2 ч.л. червен пипер, 1/4 ч.л. черен пипер, сол, 1/2 чаша сухо бяло вино, 3/4 ч.ч. мазнина.

Манастирски гювеч
6817

 От: Гофи  10:25  понеделник, 12 ноември 2018 г.
12 лъжица сухо бяло вино - да бе... Защо не 5 капки с капкомер?
Последни материали
Виж
Засегнати са Силистренско и Добричко
Бавно и полека се роят случаите на Африканска чума при дивите свине
Напоителни системи
Приключи възстановяването на подпорната стена край пловдивското село Катуница
Дъмпинг
Украйна изнася все повече мед, но при спад в приходите
Конкурентите напредват
Водещ кредитор на фермерите в Румъния получава свежи 5 милиона евро от ЕБВР
Агенция MARS
Меката зима вдигна оценките за добивите от есенниците в ЕС
Пълната инвестиция ще създаде 5 хиляди работни места
Германска компания инвестира 1 млрд. евро в земеделско производство в Унгария
Свързани материали
Виж
Гювеч с агнешки дреболии
Гювеч със зрял фасул
Пиле с зеленчуци на фурна
Говеждо по селски
Пиле в гювече
Гювеч по карнобатски
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам