Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
12.11.2018 г.

Манастирски гювеч

Манастирски гювеч

Нарязваме месото и зарзавата на едро, разбъркваме всичко добре заедно с подправките и мазнината, посоляваме, сипваме в глинен гювеч и заливаме с виното (вода не се слага). Захлупваме, замазваме капака с тесто и слагаме гювеча в студена фурна. Постепенно загряваме фурната и печем от 2 до 3 часа.

Продукти: 1 кг овче месо, 5-6 глави лук, 2 домата, 2 пиперки, 6-7 картофа, 1 глава чесън, 2-3 люти чушлета, 1 ябълка, 2 моркова, 1 с.л. горски плодове - къпини, боровинки, 1 връзка магданоз, 10-12 гъбки, 1 ч.л. стрит сух джоджен, 1/2 ч.л. червен пипер, 1/4 ч.л. черен пипер, сол, 1/2 чаша сухо бяло вино, 3/4 ч.ч. мазнина.

Манастирски гювеч
7872

 От: Гофи  10:25  понеделник, 12 ноември 2018 г.
12 лъжица сухо бяло вино - да бе... Защо не 5 капки с капкомер?
Последни материали
Виж
Заповед на министъра на земеделието
Окончателно ставката по СЕПП е с 2,73 лв. над платеното през декември 2018 г.
БАБХ
Отхвърлени са слухове за наличие на зехтин с халогенирани разтворители в търговската мрежа
Защита
За един месец се забранява ловът на бели пясъчни миди в Черно море
Решения на Министерския съвет
Държавата дава 300 хиляди лева за покупка на 83 дка имоти в Старозагорско
При чести и силни валежи маната плъзва за 2-3 часа
Не бъркайте маната с оидиума
Съвети за градинари
Да откъсваме ли цветовете на картофите за по-високи добиви?
Свързани материали
Виж
Чобан гювеч
Гювеч с агнешки дреболии
Гювеч със зрял фасул
Пиле с зеленчуци на фурна
Говеждо по селски
Пиле в гювече
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам