Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
12.11.2018 г.

Манастирски гювеч

Манастирски гювеч

Нарязваме месото и зарзавата на едро, разбъркваме всичко добре заедно с подправките и мазнината, посоляваме, сипваме в глинен гювеч и заливаме с виното (вода не се слага). Захлупваме, замазваме капака с тесто и слагаме гювеча в студена фурна. Постепенно загряваме фурната и печем от 2 до 3 часа.

Продукти: 1 кг овче месо, 5-6 глави лук, 2 домата, 2 пиперки, 6-7 картофа, 1 глава чесън, 2-3 люти чушлета, 1 ябълка, 2 моркова, 1 с.л. горски плодове - къпини, боровинки, 1 връзка магданоз, 10-12 гъбки, 1 ч.л. стрит сух джоджен, 1/2 ч.л. червен пипер, 1/4 ч.л. черен пипер, сол, 1/2 чаша сухо бяло вино, 3/4 ч.ч. мазнина.

Манастирски гювеч
13790
 

Последни материали
Виж
Равнопоставеност и пълно сближаване на директните плащания отново поискаха България и 6 държави-членки на ЕС
Словашка фермерка получи 18 месеца затвор за измама с лозя и овошки
Срокът за изплащане на средствата е 25 ноември 2024 г.
От 24 октомври се кандидатства за подпомагане заради щети от пожарите през 2024 г.
Домашна майонеза
ЕС инвестира над 380 милиона евро в 133 нови проекта в подкрепа на екологичния преход в Европа
Местното производство в основните вносители е достатъчно
Обилната реколта свали цените на испанския кромид в Европа
Свързани материали
Виж
Заек по манастирски
Говеждо касапски гювеч
Гъби със зарзават в пръстен гювеч
Зелен гювеч
Гювеч с пиле
Каша от сирене по бански
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини