Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Мусака със зрял боб

Само за мъже
Синор.БГ / 09.10.2018 г.
Мусака със зрял боб

Изплакваме накиснатия от вечерта боб със содата. След като кипне, изхвърляме първата вода. Заливаме отново с вода и варим боба заедно със подправките и ситно нарязаните морков и 1 глава лук. По време на варенето наливаме 1/2 к.ч. олио. Отделно в 1 к.ч. олио запържваме нарязаната ситно втора глава лук. Прибавяме каймата и запържваме на умерен огън, като накрая поръсваме с червения и черния пипер и посоляваме на вкус. Добавяме и доматеното пюре, размито с 1 к.ч. топла вода. Разбъркваме и изсипваме сместа в тавичка. Добавяме отцедения сварен боб. Разбъркваме добре и нареждаме отгоре нарязаната на дълги тънки парченца сланина (пушени гърди). Печем около 1/2 час в предварително загрята фурна.

Продукти: 1 ч.ч. боб, 1 ч.л. сода бикарбонат, чубрица, джоджен, 2 глави лук, 1 морков, 1,5 к.ч. олио, 500 г кайма, червен и черен пипер, 100 г сланина или пушени гърди, 1 ч.л. доматено пюре, сол.

Мусака със зрял боб
18926
 

Последни материали
Виж
Парламентарен контрол
Овощари ще заявяват компенсации за щети по праскови, ягоди и други култури през октомври
Предстоящо
Иновации в хранителната индустрия: Конференция в Пловдив на 16 октомври 2025
Дотук щетите от шарката са 15 млн. лв.
Министърът на земеделието решава днес: ще има ли ваксинация срещу шарка?
Плакия по градинарски
Отличници
Близо половината от бюджета на рибарската програма ще се договори до края на годината
МЗХ кани за участие в изложението
Първо издание на Националният Био Фест: Българско био в парка „Марно поле“
Свързани материали
Виж
Мусака с тиквички
Беломорска мусака
Мусака от макарони - Гърция
Агнешка мусака
Мусака от праз и картофи
Мусака от картофи, ориз и домати
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини