Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
09.10.2018 г.

Мусака със зрял боб

Само за мъже
Мусака със зрял боб

Изплакваме накиснатия от вечерта боб със содата. След като кипне, изхвърляме първата вода. Заливаме отново с вода и варим боба заедно със подправките и ситно нарязаните морков и 1 глава лук. По време на варенето наливаме 1/2 к.ч. олио. Отделно в 1 к.ч. олио запържваме нарязаната ситно втора глава лук. Прибавяме каймата и запържваме на умерен огън, като накрая поръсваме с червения и черния пипер и посоляваме на вкус. Добавяме и доматеното пюре, размито с 1 к.ч. топла вода. Разбъркваме и изсипваме сместа в тавичка. Добавяме отцедения сварен боб. Разбъркваме добре и нареждаме отгоре нарязаната на дълги тънки парченца сланина (пушени гърди). Печем около 1/2 час в предварително загрята фурна.

Продукти: 1 ч.ч. боб, 1 ч.л. сода бикарбонат, чубрица, джоджен, 2 глави лук, 1 морков, 1,5 к.ч. олио, 500 г кайма, червен и черен пипер, 100 г сланина или пушени гърди, 1 ч.л. доматено пюре, сол.

Мусака със зрял боб
18236
 

Последни материали
Виж
Европейски политики
Българският фермерски съюз и КОПА КОДЖЕКА с отворено писмо до Урсула фон дер Лайен
Селскостопанската продукция на ЕС намалява през 2023 г.
Резитба и оформяне на короната на орехи и лешници
Живеем в най-горещата година от човешката история - 2024
Важно за фермерите!
Среща на НАЗ за несъответствията при мониторинга на площите, установени от ДФЗ
Има начин да неутрализираме дъха на загоряла ракия
Свързани материали
Виж
Мусака от картофи, ориз и домати
Мусака с ориз
Беломорска мусака
Мусака с кускус
Корейска мусака
Вкусно
Корейска мусака
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини