Обелваме лука и чесъна и ги нарязваме на ситно. Почистваме чушката и я нарязваме на тънки ивички. В дълбок тиган сгорещяваме олиото и запържваме лука и чесъна. Прибавяме каймата и пържим 10 минути на умерен огън, като разбъркваме от време на време. Сипваме доматеното пюре и подправяме със сол, червен и черен пипер. наливаме виното. Отцеждаме сварения боб и го добавяме към каймата заедно с чушката. Разбъркваме и похлупваме съда. Варим ястието на тих огън 30 минути. Сервираме го с пържени картофи или картофено пюре.
Продукти: 300 г кайма, 1 глава лук, 2 скилидки чесън, 4 с.л. олио, 2 с.л. доматено пюре, 125 мл червено вино, 300 г сварен зрял фасул, 1 червена чушка, щипка лют червен пипер, сол, черен пипер.