Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
15.04.2024 г.

Пълнени тиквички

Пълнени тиквички

Задушаваме в олио наситнения лук и издълбаната част на тиквичките. Прибавяме ориза, ситно нарязаните обелени домати, 1 ч.ч. топла вода и сол на вкус.Когато оризът поеме водата, сваляме сместа от огъня и я разбъркваме с каймата, черния пипер и копъра. С тази смес напълваме тиквичките, нареждаме ги в тенджера, похлупваме ги с чиния, за да се задушат, заливаме ги с топла вода и варим на тих огън до готовност. Разбиваме жълтъците на яйцата с киселото мляко и препеченото брашно, като прибавяме и отделения сос в тенджерата. Оставяме соса да заври. При поднасяне на тиквичките, ги заливаме със соса.

Продукти за 4 порции: 500 г кълцано или смляно месо (кайма), 1,2 кг тиквички, 1/2  каф.ч. ориз, 1/2  ч.ч. олио, 1-2 глави лук, 2-3 домата, 2 яйца, 200 г кисело мляко, 3 с.л. кисело мляко, 3 с.л. брашно, черен пипер, копър, сол.

Пълнени тиквички
7913
 

Последни материали
Виж
За помпената станция на яз. „Пясъчник“
„Напоителни системи“ пусна обществена поръчка за 25 700 000 лева
Обучават горските по лесовъдство
Евробарометър
Почти цяла Европа определя климатичните промени като глобална заплаха
Народно лечение
Содата помага срещу брашнеста мана по краставиците
МЗХ
Забраните за косене в сезона на пожарите!
Важно!
Що е то интегрирано производство и защо на фермерите им е трудно да го прилагат?
Свързани материали
Виж
Тиквички плакия
Причини за гниене на тиквичките
Защо горчат тиквичките?
Супа от зрял фасул с тиквички
Подхранване на тиквите, тиквичките и патисоните
Мусака с тиквички
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини