Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Пълнени тиквички

Синор.БГ / 15.04.2024 г.
Пълнени тиквички

Задушаваме в олио наситнения лук и издълбаната част на тиквичките. Прибавяме ориза, ситно нарязаните обелени домати, 1 ч.ч. топла вода и сол на вкус.Когато оризът поеме водата, сваляме сместа от огъня и я разбъркваме с каймата, черния пипер и копъра. С тази смес напълваме тиквичките, нареждаме ги в тенджера, похлупваме ги с чиния, за да се задушат, заливаме ги с топла вода и варим на тих огън до готовност. Разбиваме жълтъците на яйцата с киселото мляко и препеченото брашно, като прибавяме и отделения сос в тенджерата. Оставяме соса да заври. При поднасяне на тиквичките, ги заливаме със соса.

Продукти за 4 порции: 500 г кълцано или смляно месо (кайма), 1,2 кг тиквички, 1/2  каф.ч. ориз, 1/2  ч.ч. олио, 1-2 глави лук, 2-3 домата, 2 яйца, 200 г кисело мляко, 3 с.л. кисело мляко, 3 с.л. брашно, черен пипер, копър, сол.

Пълнени тиквички
8514
 

Последни материали
Виж
Анализ на ИПИ
Една трета от еврофинансирането за 35 години е отишло в агросектора
Приходите от ренти са с 5,5% по-малко
Адванс Терафонд договорира продажбата на почти 3000 декара земя
Copa-Cogeca
Трите искания на фермерите в ЕС, които ще се огласят на протестите в Брюксел
Практика
Ето как ще имаме по-високи добиви от картофи върху малки площи
Предстои да се преобразуват
Опитните станции към ССА закъсаха финансово с 3 милиона лева
ДФЗ
Подкрепа от 101 млн. лв. са преведени за фермери в необлагодетелстваните райони
Свързани материали
Виж
Съвети за градинаря
Есенен ренесанс за тиквичките
Отглеждане на тиквичките като домати за по-добра реколта
Миризливки – кафяви и опасни за всички култури от семейство Тиквови
Тиквички плакия
Причини за гниене на тиквичките
Защо горчат тиквичките?
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини