Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
29.01.2024 г.

Зрял фасул с праз и моркови

Зрял фасул с праз и моркови

Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода. На другия ден го изплакваме и го сваряваме в подсолена вода. Нарязваме праза на кръгчета и го задушаваме в 3-4 с.л. олио и малко вода. Подправяме със сол и черен пипер. Нарязваме морковите на кръгчета и отделно ги задушаваме в 3-4 с.л. олио и вода. Посоляваме. Изсипваме половината от сварения и отцеден боб в тавичка и разстиламе върху него първо праза, а след това – морковите. Покриваме с останалия боб и заливаме ястието с 1 к.ч. отвара от боба и с останалото олио, запържено с червения пипер. Печем в умерена фурна.

Продукти за 4 порции: 500 г зрял фасул, 5 стръка праз, 3-4 моркова, 1 ½  к.ч. олио,  1 ч.л. червен пипер, черен пипер, сол.

Зрял фасул с праз и моркови
1169
 

Последни материали
Виж
Председателят на НАЗ посочи практиките в други държави от ЕС
Поне 1-2 години са нужни за взаимоизгодно държавно регулиране на рентите
Засетите там азотфиксиращи култури ще могат да се реализират на пазара
Само протеиновите култури могат да се заявяват като основни вместо угарите
След напускането на общия пазар на общността
Бюрокрацията сви износа на храни от Великобритания за ЕС
Огънят вероятно е тръгнал от експлозия на пропан-бутан
Мъж пострада при пожар в оранжерия край Сандански
Според най-проспериращия млад пчелар у нас
Българският мед е най-добрият в света
В обект с 9500 птици в село Стефаново
Открито е ново огнище на птичи грип при патици мюлари в Добричко
Свързани материали
Виж
Кюфтета от картофи и ориз
Картофи, задушени със зеленчуци
Супа от лапад
Лятна манджа
Бамя с домати и чесън
Пирян на фурна
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини