Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
29.01.2024 г.

Зрял фасул с праз и моркови

Зрял фасул с праз и моркови

Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода. На другия ден го изплакваме и го сваряваме в подсолена вода. Нарязваме праза на кръгчета и го задушаваме в 3-4 с.л. олио и малко вода. Подправяме със сол и черен пипер. Нарязваме морковите на кръгчета и отделно ги задушаваме в 3-4 с.л. олио и вода. Посоляваме. Изсипваме половината от сварения и отцеден боб в тавичка и разстиламе върху него първо праза, а след това – морковите. Покриваме с останалия боб и заливаме ястието с 1 к.ч. отвара от боба и с останалото олио, запържено с червения пипер. Печем в умерена фурна.

Продукти за 4 порции: 500 г зрял фасул, 5 стръка праз, 3-4 моркова, 1 ½  к.ч. олио,  1 ч.л. червен пипер, черен пипер, сол.

Зрял фасул с праз и моркови
6483
 

Последни материали
Виж
Министерство на иновациите и растежа
Подкрепа от 114 милиона лева за 1 100 сладкари и занаятчии
Анализ
Март 2025 г. е вторият най-топъл месец спрямо 1991–2020 г.
В Страстната седмица
Велики вторник е ден за поучения как да творим блага
Проекти се приемат до 11 юни
Във Враца се провежда бизнес форум за партьорства между България и Сърбия
Влиза в сила забраната за улов на риба и други водни организми през размножителния им период
Ставки
От 15 до 30 април кандидатствате за помощта за хуманно отношение към птиците
Свързани материали
Виж
Гювеч с ориз и лукчета
Пълнени чушки с боб и орехи
Кюфтета от картофи и ориз
Картофи, задушени със зеленчуци
Супа от лапад
Лятна манджа
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини