Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
29.01.2024 г.

Зрял фасул с праз и моркови

Зрял фасул с праз и моркови

Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода. На другия ден го изплакваме и го сваряваме в подсолена вода. Нарязваме праза на кръгчета и го задушаваме в 3-4 с.л. олио и малко вода. Подправяме със сол и черен пипер. Нарязваме морковите на кръгчета и отделно ги задушаваме в 3-4 с.л. олио и вода. Посоляваме. Изсипваме половината от сварения и отцеден боб в тавичка и разстиламе върху него първо праза, а след това – морковите. Покриваме с останалия боб и заливаме ястието с 1 к.ч. отвара от боба и с останалото олио, запържено с червения пипер. Печем в умерена фурна.

Продукти за 4 порции: 500 г зрял фасул, 5 стръка праз, 3-4 моркова, 1 ½  к.ч. олио,  1 ч.л. червен пипер, черен пипер, сол.

Зрял фасул с праз и моркови
6596
 

Последни материали
Виж
Износът на слънчогледово масло остава на миналогодишното ниво
Турция увеличи рязко вноса на слънчоглед през първото тримесечие
Много от домакинствата в селата също се отказват да гледат животни
Няма желаещи за работа в животновъдството, малките стопанства намаляват
Сдружение за достъпна и качествена храна настоява за спешни мерки за спиране на фалшивия пчелен мед
Ще строи голяма база за търговия с храни
Най-голямата борса за плодове и зеленчуци у нас събори 30 дка стъклени оранжерии, за да се разшири
Джолан по македонски
Професионални организации призоваха правителството за извънредна подкрепа
Месният бранш в Испания е загубил 190 милиона евро от спирането на тока
Свързани материали
Виж
Гювеч с ориз и лукчета
Пълнени чушки с боб и орехи
Кюфтета от картофи и ориз
Картофи, задушени със зеленчуци
Супа от лапад
Лятна манджа
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини