Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
29.01.2024 г.

Зрял фасул с праз и моркови

Зрял фасул с праз и моркови

Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода. На другия ден го изплакваме и го сваряваме в подсолена вода. Нарязваме праза на кръгчета и го задушаваме в 3-4 с.л. олио и малко вода. Подправяме със сол и черен пипер. Нарязваме морковите на кръгчета и отделно ги задушаваме в 3-4 с.л. олио и вода. Посоляваме. Изсипваме половината от сварения и отцеден боб в тавичка и разстиламе върху него първо праза, а след това – морковите. Покриваме с останалия боб и заливаме ястието с 1 к.ч. отвара от боба и с останалото олио, запържено с червения пипер. Печем в умерена фурна.

Продукти за 4 порции: 500 г зрял фасул, 5 стръка праз, 3-4 моркова, 1 ½  к.ч. олио,  1 ч.л. червен пипер, черен пипер, сол.

Зрял фасул с праз и моркови
3054
 

Последни материали
Виж
Изключението е при ферментиращите продукти и някои кози сирена
Производството на мляко и млечни продукти в Хърватия намалява
Чрез морската програма са въведени съвременни и ефективни технологии
България вече е търсен износител на риба, рибни продукти и деликатеси
Тайван договори на търг над 100 000 тона хлебно зърно с произход от САЩ
Тайланд купи скъпо украинска фуражна пшеница
От селскостопанска постройка в местност край село Подвис
Разследват кражба на селскостопански и строителни инструменти в Смолянско
Коментар на Грейнстор по доклада на USDA за юни
България е световен лидер в производството на лавандулово масло
В Чирпан за трети път провеждат Международен фестивал на лавандулата
Свързани материали
Виж
Кюфтета от картофи и ориз
Картофи, задушени със зеленчуци
Супа от лапад
Лятна манджа
Бамя с домати и чесън
Пирян на фурна
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини