Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
18.09.2018 г.

Гювеч от пресни зеленчуци

Гювеч от пресни зеленчуци

Нарязваме пиперките, тиквичките и зеления фасул. Обелваме картофите, доматите и лука и също ги нарязваме на парчета. Почистваме бамята от дръжките и семената. Слагаме зеленчуците в пръстен съд, посоляваме и разбъркваме. Прибавяме целите люти чушки. Заливаме с олиото, посоляваме на вкус, захлупваме гювеча и печем в умерена фурна, докато зеленчуците омекнат и ястието остане на мазнина. Малко преди да извадим от фурната, поръсваме със ситно нарязаните копър и магданоз.

Продукти: 1 кг домати, 4-5 пиперки, 2 тиквички, 4-5 картофа, 100 г зелен фасул, 200 г бамя, 3 глави лук, 1 1/2к.ч. олио, 1 с.л. ситно нарязан магданоз, 1 с.л. ситно нарязан копър, 2-3 люти чушки, сол.

Гювеч от пресни зеленчуци
13266
 

Последни материали
Виж
Спрямо споразумението за свободна търговия от 2016 г. обаче квотите растат
ЕС реално ще внася по-малко пшеница, ечемик и захар от Украйна
Сушата обаче влошава състоянието на царевица точно преди опрашването
Жътвата на пшеницата и ечемика във Франция върви изпреварващо
Окрупняването в сектора продължава през последните 10 години
Поголовието от свине и говеда в Германия спада заедно с броя на фермите
Ниските цени правят производството му нерентабилно
Сушата унищожи и тазгодишната реколта български боб, вносът е 90 на сто
Доклад на Синор.БГ
Законопроектът за агрохранителната верига е като Ферари без двигател. Няма да запали!
Изгорели са 7 от общо 122 декара с пшеница в блока
Разследват пожар в житен блок край монтанско село за умишлен палеж
Свързани материали
Виж
Заек по манастирски
Говеждо касапски гювеч
Гъби със зарзават в пръстен гювеч
Зелен гювеч
Гювеч с пиле
Каша от сирене по бански
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини