Начало » Хоби земеделие » Малката градина
16.09.2018 г.

Прекопайте ябълките и крушите

Прекопайте ябълките и крушите

През септември узряват есенните и зимни сортове круши и ябълки. Здравите плодове ги обираме, но винаги има и болни, развалени от вредители плодове. Тези плодове трябва да се почистят и отстранят от градината. Важно е  да се знае, че през този период гъсениците на ябълковия плодов червей напускат плодовете и пропълзяват по клоните на дървото. Оплетени в пашкули, те презимуват под напуканата кора или в почвата на дълбочина 15 - 20 см. За това през септември е добре да се окопае около дърветата и да се почисти старата напукана кора.

Прекопайте ябълките и крушите
18389

Последни материали
Виж
Освен цените намаляват и данъчните измами от страна на търговците
Понижаването на ДДС за плодовете и зеленчуците в Латвия дава резултат
Средните денонощни температури са на максимум от над 40 години
Никога есенниците в Централна Европа не са били толкова уязвими на студ
Танева пред Съвета на ЕС
България настоява да се изработи наръчник за биосигурност в ЕС
Иновативни продукти
Българи изобретиха шоколадов пробиотик
Регистрацията на нова техника
Борбата с климата ограничи инвестициите в трактори и комбайни през 2019 г.
Беломорска мусака
Свързани материали
Виж
Селскостопанска академия - наука за бизнеса
Новите сортове, селектирани от Института по земеделие в Кюстендил тази година
Бъдете екологични
Йерусалимският артишок е биоенергийна култура на бъдещето
Ябълката жиевее до 200 години
Биологична характеристика на ябълката
Защо младата ябълка не дава много плод?
Не подценявайте този вредител!
Кръвната въшка е опасен вредител по ябълката и крушата
Грижи за семковите овощни видове през април
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2020
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам