Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
08.07.2018 г.

Шарена гозба

Шарена гозба

Обелените и нарязани на дребно картофи сваряваме в подсолена вода, изливаме водата и ги намачкваме. Замесваме тесто от топлото масло, картофите, сол и брашното. Слагаме в намазана с мазнина тавичка с диаметър 26 см и правим висок борд. Поставяме за 30 мин в хладилника.

Загряваме фурната на 200 градуса. Нарязваме на ситно лука, чушките – на кубчета и ги пържим в зехтина 4 мин. Изваждаме ги и в останалата от пърженето мазнина изпържваме каймата. Подправяме със сол, черен и червен пипер. Смесваме с чушките и лука и сипваме в тавичката. Поливаме със смес от сметаната, млякото и доматеното пюре, подправени със сол и черен пипер и печем във фурната 45 мин.

Продукти: 150 г картофи, сол, 150 г брашно, 80 г масло, 2 глави лук, по 1 червена, жълта и зелена чушка, 4 с.л. зехтин, 500 г кайма смес, смлян черен пипер, 3 яйца, 1 ч.л. червен пипер, 150 мл прясно мляко, 150 г сметана, 2 с.л. доматено пюре.

Шарена гозба
14214

Последни материали
Виж
След неуспешни преговори с враждебно настроеното към тях правителство
В Гърция фермерите започват отново да блокират пътища
Фермерите са наясно какво рискуват заради максималното използване на влагата в почвата
В южна Украйна започна сеитбата на ранните култури
Близо две трети от потенциално опасното месо е изнесено в неуточнено направление
Световният лидер в износа на пилешко изтегля стотици тонове заради салмонела
Обзор на Софийска стокова борса АД за периода 12-15 февруари 2019 г.
Хлебната пшеница на борсата поскъпна с до 40 лева на тон
Турските фермери печелят яко от „Венецуелската афера”
Наглост, граничеща с престъпление
Бракониери от Разложко с нагли заплахи над горските
Свързани материали
Виж
Вкусна гозба от патладжани
Доматена яхния
Рецепта
Пълнено телешко филе
Рецепта
Агнешка капама
Гозба от патладжани и телешко
Лесно и вкусно
Гозба с кайма
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам