Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
08.07.2018 г.

Шарена гозба

Шарена гозба

Обелените и нарязани на дребно картофи сваряваме в подсолена вода, изливаме водата и ги намачкваме. Замесваме тесто от топлото масло, картофите, сол и брашното. Слагаме в намазана с мазнина тавичка с диаметър 26 см и правим висок борд. Поставяме за 30 мин в хладилника.

Загряваме фурната на 200 градуса. Нарязваме на ситно лука, чушките – на кубчета и ги пържим в зехтина 4 мин. Изваждаме ги и в останалата от пърженето мазнина изпържваме каймата. Подправяме със сол, черен и червен пипер. Смесваме с чушките и лука и сипваме в тавичката. Поливаме със смес от сметаната, млякото и доматеното пюре, подправени със сол и черен пипер и печем във фурната 45 мин.

Продукти: 150 г картофи, сол, 150 г брашно, 80 г масло, 2 глави лук, по 1 червена, жълта и зелена чушка, 4 с.л. зехтин, 500 г кайма смес, смлян черен пипер, 3 яйца, 1 ч.л. червен пипер, 150 мл прясно мляко, 150 г сметана, 2 с.л. доматено пюре.

Шарена гозба
14927

Последни материали
Виж
За качество още не се говори
Танева прогнозира 5,4 млн. тона реколта от пшеница тази година
В разгара на лятото
Жегата вдига цените на зърното в Евросъюза, но паника на пазара няма
Танева жъне в Сливенско преди официалния старт на кампанията на 5 юли
Резултати
Класация в националното състезание за дървосекачи
Площите с биорози се топят с 20 процента всяка година
Ралчева: Слаба година за розите – заради дъждовете сме на една трета от 2018 г.
Ценен опит
Холандски метод за поливане на морковите
Свързани материали
Виж
Вкусна гозба от патладжани
Доматена яхния
Рецепта
Пълнено телешко филе
Рецепта
Агнешка капама
Гозба от патладжани и телешко
Лесно и вкусно
Гозба с кайма
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам