Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Шарена гозба

Синор.БГ / 08.07.2018 г.
Шарена гозба

Обелените и нарязани на дребно картофи сваряваме в подсолена вода, изливаме водата и ги намачкваме. Замесваме тесто от топлото масло, картофите, сол и брашното. Слагаме в намазана с мазнина тавичка с диаметър 26 см и правим висок борд. Поставяме за 30 мин в хладилника.

Загряваме фурната на 200 градуса. Нарязваме на ситно лука, чушките – на кубчета и ги пържим в зехтина 4 мин. Изваждаме ги и в останалата от пърженето мазнина изпържваме каймата. Подправяме със сол, черен и червен пипер. Смесваме с чушките и лука и сипваме в тавичката. Поливаме със смес от сметаната, млякото и доматеното пюре, подправени със сол и черен пипер и печем във фурната 45 мин.

Продукти: 150 г картофи, сол, 150 г брашно, 80 г масло, 2 глави лук, по 1 червена, жълта и зелена чушка, 4 с.л. зехтин, 500 г кайма смес, смлян черен пипер, 3 яйца, 1 ч.л. червен пипер, 150 мл прясно мляко, 150 г сметана, 2 с.л. доматено пюре.

Шарена гозба
19750
 

Последни материали
Виж
Тема с продължение трета част
Екосхемите с най-голям ръст през 2024: зелено торене и намалени пестициди
Магазин за хората все още не търси доставчици
Законът за агрохранителната верига се бави, оранжерийните производители чакат справедливи цени
Ползите
Лучени люспи за градината: естествен тор, инсектицид и стимулатор на растежа
Решение на МС
Широк състав на Националния борд по водите
Закупени са и над 600 000 тона пшеница от Черноморския регион и Франция
България е сред доставчиците на над 74 000 тона растителни масла за Египет
Напоителни системи ЕАД вдига капитала
Язовир Чаталка и още три недовършени обекта ще бъдат възстановени за напояване
Свързани материали
Виж
Чанахи
Вкусна гозба от патладжани
Доматена яхния
Рецепта
Пълнено телешко филе
Рецепта
Агнешка капама
Гозба от патладжани и телешко
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини