Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
19.07.2018 г.

Доматена яхния

Доматена яхния

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в част от мазнината, докато о мекне. Прибавяме по-меките домати, задушаваме ги, докато омекнат, след което ги прецеждаме през сито или ги настъргавме. Слагаме останалите домати цели в дълбок сът и ги заливаме с пасираните домати, към които сме прибавили ситно нарязаните магданоз и листа от целина. Кипваме и прибавяме размитото в млякото брашно, останалата мазнина и сол на вкус. Оставяме ястието да покъкри 20 мин на тих огън. По желание за аромат можем да прибавим малко червено вино. Ястието се сервира топло но може и студено.

Продукти: 1 кг домати,  3- 4 глави лук, 1 к.ч. олио, 2 с.л. брашно, 2 с.л. прясно мляко, 2 листа целина, магданоз, сол на вкус.

Доматена яхния
26385
 

Последни материали
Виж
Коментар
В държавата на абсурдите взеха да глобяват фермери в разгара на жътвата
Осем са разрешените за употреба насекоми във фуража, домашната муха е една от тях
Турция затвори пазарите и борсите за животни
Пълнени картофи по панагюрски
Втора част по темата интегрирано производство
Само две стопанства в страната произвеждат зърно интегрирано
Македония плати над 5 милона лева на животновъдите за агнешко и козе месо
Свързани материали
Виж
Практика
Пръскане на доматите с борна киселина в летните жеги
Преди лятото
Съвети как правилно да поливате доматите при жега
Събитието започва на 10 юни
ИЗК Марица показва устойчиви сортове домати на 21-то издание на Eucarpia
От 5 до 7 юни посетете демонстрационното поле на „Опора Заден“ в Цалапица
Полезни съвети
Колтучене на доматите – необходимост и правила
Съвети за градинаря
Ето какво да добавим в ямките при засаждане на доматите!
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини