Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
19.07.2018 г.

Доматена яхния

Доматена яхния

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в част от мазнината, докато о мекне. Прибавяме по-меките домати, задушаваме ги, докато омекнат, след което ги прецеждаме през сито или ги настъргавме. Слагаме останалите домати цели в дълбок сът и ги заливаме с пасираните домати, към които сме прибавили ситно нарязаните магданоз и листа от целина. Кипваме и прибавяме размитото в млякото брашно, останалата мазнина и сол на вкус. Оставяме ястието да покъкри 20 мин на тих огън. По желание за аромат можем да прибавим малко червено вино. Ястието се сервира топло но може и студено.

Продукти: 1 кг домати,  3- 4 глави лук, 1 к.ч. олио, 2 с.л. брашно, 2 с.л. прясно мляко, 2 листа целина, магданоз, сол на вкус.

Доматена яхния
15215

Последни материали
Виж
Тази година БАТА АГРО ще се опита да зарадва посетители и клиенти с по-добра организация
Пълнени тиквички
Канелата може да помогне за решаване на проблеми в градината
Фонд „Земеделие“
За хиляда тона картофи са представени фалшиви фактури по обвързаната подкрепа през 2018 година
Румънският експорт на пшеница скочи с 50 на сто
Засилен износ на зърнени храни от Евросъюза
Тотален отказ от комуникация
Девет браншови организации категорично искат оставката на Порожанов, на 22 април излизат на протест
Свързани материали
Виж
Практика
Какво да правим, ако разсадът с домати е цъфнал, но е рано за засаждане навън
Календар
Неприятели по зеленчуците през април
Прогнози
CAPA: Страхове от суша и поредни дефицити в производството на зеленчуци
Превенция на болестите по доматите през април
Важно за градинаря
Защо се получава листно завиване при разсада
Причините
Защо листата на разсада на доматите пожълтяват
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам