Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
19.07.2018 г.

Доматена яхния

Доматена яхния

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в част от мазнината, докато о мекне. Прибавяме по-меките домати, задушаваме ги, докато омекнат, след което ги прецеждаме през сито или ги настъргавме. Слагаме останалите домати цели в дълбок сът и ги заливаме с пасираните домати, към които сме прибавили ситно нарязаните магданоз и листа от целина. Кипваме и прибавяме размитото в млякото брашно, останалата мазнина и сол на вкус. Оставяме ястието да покъкри 20 мин на тих огън. По желание за аромат можем да прибавим малко червено вино. Ястието се сервира топло но може и студено.

Продукти: 1 кг домати,  3- 4 глави лук, 1 к.ч. олио, 2 с.л. брашно, 2 с.л. прясно мляко, 2 листа целина, магданоз, сол на вкус.

Доматена яхния
25269
 

Последни материали
Виж
С цел пресичане на премаркирането и продажбата му от руските окупатори
Великобритания създаде база данни за следене на откраднатото украинско зърно
Винаги доволни с Квелекс® - ефективно решение за борба с широколистните плевели
Фермерите в Гърция стягат редиците за масови протести
Пазар зърно
Седмичен обзор на Софийска стокова борса
Тестовете не потвърдиха второ огнище на шап в Германия
Цените в края на 2024 година са с около 18 на сто надолу на годишна база
Реколтата от картофи в Полша нарасна, но при съмнително качество
Свързани материали
Виж
Рекордна продукция от дини и домати през 2024
Чери домати от Италия са причинили епидемията от салмонела в ЕС
Практика
Отглеждането на домати и краставици в съседство е възможно, но трудоемко
Домати, мариновани с босилек
Продукцията е върната на собственика, тече досъдебно производство
Разкриха кражба на 230 кила домати от зеленчукова градина в Кюстендилско
Някои хитринки
Нека дадем ускорение на узряването на доматите
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини