Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Доматена яхния

Синор.БГ / 19.07.2018 г.
Доматена яхния

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в част от мазнината, докато о мекне. Прибавяме по-меките домати, задушаваме ги, докато омекнат, след което ги прецеждаме през сито или ги настъргавме. Слагаме останалите домати цели в дълбок сът и ги заливаме с пасираните домати, към които сме прибавили ситно нарязаните магданоз и листа от целина. Кипваме и прибавяме размитото в млякото брашно, останалата мазнина и сол на вкус. Оставяме ястието да покъкри 20 мин на тих огън. По желание за аромат можем да прибавим малко червено вино. Ястието се сервира топло но може и студено.

Продукти: 1 кг домати,  3- 4 глави лук, 1 к.ч. олио, 2 с.л. брашно, 2 с.л. прясно мляко, 2 листа целина, магданоз, сол на вкус.

Доматена яхния
26708
 

Последни материали
Виж
Предстоящо
Първи празник на лютеницата в Първомай - на 4 октомври
Сезонните прегледи поскъпват повече от годишните
Нов скок в таксите за земеделската техника – до 3 пъти по-скъпи прегледи
Решения
На 17 септември ще бъде обявена структурата на Националния борд по водите
Собственик на „Брягово милк“ ЕООД
Александър Алексиев: Масовата ваксинация ще унищожи гръбнака на овцевъдството
Чудо няма да стане
Симеон Караколев: Всеки ден имаме заразено стадо. Докога?
Последните търгове са за имоти в Силистра, Търговище, Кюстендил
Държавата пуска на търг земя от бившите кооперативи – без ограничения за купувачи
Свързани материали
Виж
Риба плакия
Как не трябва да се борим с фитофтората?
Увеличава се производството на домати, моркови, лук и круши в ЕС
Турция е на трето място в света по производство на домати
Практика
Не бъркайте маслинената плесен по доматите с вертицилийното увяхване
Статистика
Двоен спад в добивите на домати това лято
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини