Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
19.03.2018 г.

Пълнено телешко филе

Рецепта
Пълнено телешко филе

Разрязваме по дължина и начукваме тънко /като пържола/ филето. Запържваме ситно нарязания лук с 2-3 с.л. олио. Прибавяме каймата и също я запържваме. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Прибавяме твърдо свареното яйце, нарязано на кубчета. Разбъркваме сместа и я разстиламе върху филето. Увиваме го на руло, завързваме го със здрав конец и го запържваме от всички страни до зачервяване в 5-6 с.л. олио. След това заливаме рулото с бульона, прибавяме магданозените корени, моркова и целината, нарязани на кубчета, и задушаваме на тих огън. Когато месото омекне, прибавяме виното и киселото мляко. Задушаваме на тих огън още десетина минути, след което изваждаме рулото от тенджерата, освобождаваме го от конците и го нарязваме на филии. Претриваме соса от задушаването през цедка, слагаме го да заври и заливаме с него месото.

Продукти: 750 г телешко филе, 1 глава лук, 1 к.ч. олио, 200 г кайма, 1 твърдо сварено яйце, 1 к.ч. вино, 2 с.л. кисело мляко, 1 1/2 ч.ч. бульон, 2 магданозени корена, 1 морков, 1 парче целина, магданоз, черен пипер, сол.

Пълнено телешко филе
16779

Последни материали
Виж
Архитект® – още един голям и иновативен проект на БАСФ, реализиран в партньорство с българските фермери
Поевтиняването на зърното бе с най-голяма тежест за спада в индекса на ООН
Продължава слабото понижение на цените на храните в света
При значителен спад в доставените количества от основните конкуренти
Износът на замразени малини от Украйна за САЩ скочи 6 пъти
Сушата през 2021 и 2022 година натисна производството и съответно износа
Унгарските пчелари също страдат от нелоялната конкуренция
При проверка на местен язовир извадиха поредните 1250 метра бракониерски мрежи
Дариха 40 килограма уловена от бракониери риба на зоопарка в Бургас
Изплащането започва още идната седмица
Обявиха ставките по de minimis от меморандума
Свързани материали
Виж
Български борш
Говежди гърди с картофи и цвекло
Български борш
Телешката пържола ще е лукс през близките години
Говеждото и телешкото месо от месодайни породи ще се превърне в луксозна храна
САРА предвижда повишение в ценете на говеждото и телешко месо в страната
Спагети от Кампания
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2023
Essential SSL
RSS новини