Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Пълнено телешко филе

Рецепта
Синор.БГ / 19.03.2018 г.
Пълнено телешко филе

Разрязваме по дължина и начукваме тънко /като пържола/ филето. Запържваме ситно нарязания лук с 2-3 с.л. олио. Прибавяме каймата и също я запържваме. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Прибавяме твърдо свареното яйце, нарязано на кубчета. Разбъркваме сместа и я разстиламе върху филето. Увиваме го на руло, завързваме го със здрав конец и го запържваме от всички страни до зачервяване в 5-6 с.л. олио. След това заливаме рулото с бульона, прибавяме магданозените корени, моркова и целината, нарязани на кубчета, и задушаваме на тих огън. Когато месото омекне, прибавяме виното и киселото мляко. Задушаваме на тих огън още десетина минути, след което изваждаме рулото от тенджерата, освобождаваме го от конците и го нарязваме на филии. Претриваме соса от задушаването през цедка, слагаме го да заври и заливаме с него месото.

Продукти: 750 г телешко филе, 1 глава лук, 1 к.ч. олио, 200 г кайма, 1 твърдо сварено яйце, 1 к.ч. вино, 2 с.л. кисело мляко, 1 1/2 ч.ч. бульон, 2 магданозени корена, 1 морков, 1 парче целина, магданоз, черен пипер, сол.

Пълнено телешко филе
18938
 

Последни материали
Виж
Цените в пристанищата на Украйна скочиха с 45 долара на тон за 4 седмици
Нерафинираното слънчогледово масло поскъпна рязко на търга в Турция
Насоки за кандидатстване – четвърта част
Родните фермери нямат шанс за субсиди, ако искат да рециклират водата
Зърното от САЩ основно поевтиня на международния търг в Южна Корея
Алжир обяви търг за внос на поне 50 000 тона мека пшеница
Македонска супа с фасул от консерва и зеленчуци
След като мижаха две години, властите отвориха очи
Къде е коренът на домата? ДФЗ постави в шах оранжерийните производители
Нов опасен вредител заплашва овощните градини в България
Свързани материали
Виж
Пълнена печена тиква
Супа от телешка глава
Говеждо с боб и прясно зеле
Плакия по градинарски
Консумацията се увеличи както извън дома (9 %), така и в дома (1,5 %).
Испания увеличи производството на говеждо месо с 12 процента
Плакия по градинарски
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини