Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Гювеч с тиквички и патладжани

Синор.БГ / 20.06.2018 г.
Гювеч с тиквички и патладжани

Нарязваме патладжаните и тиквичките на кръгчета, осоляваме и оставяме да се отцедят. Съвсем леко ги изпържваме. В същата мазнина задушаваме ситно нарязания лук. Когато омекне, прибавяме 4 домата, които сме обелили и нарязали на филийки. На дъното на тавичка нареждаме патладжаните, отгоре разстиламе лука с доматите. Покриваме с тиквичките и поръсваме с настъргания кашкавал. Покриваме с останалите домати, които сме нарязали на тънки кръгчета и поръсваме с галетата. Печем 30 мин в умерена фурна.

Продукти за 4 порции: 2 глави лук, 3 патладжана, 3 тиквички, 5-6 домата, 1 к.ч. олио, 150 г кашкавал, 2 с.л. галета, сол.

 

Гювеч с тиквички и патладжани
17075
 

Последни материали
Виж
С 30 млн. евро се увеличава бюджета по направление „Инвестиции в технологична и екологична модернизация“
Церемония
Наградите за „Агробизнесмен на България“ бяха връчени в 14 категории, две от които са нови
Биоплощите са нараснали с 46% за година
89 производители очертават биологичния профил на област Кюстендил
Дотук получените средства са 29,5%
ЕК ни плати 438,6 млн. евро по Плана за възстановяване и устойчивост
Двойно по-голяма квота за износ на зърно от Русия
Цената на руската пшеница се покачи до $232-233/т FOB
Русия с рекорден износ на пшеница през ноември
Свързани материали
Виж
Заек по манастирски
Говеждо касапски гювеч
Гъби със зарзават в пръстен гювеч
Зелен гювеч
Гювеч с пиле
Каша от сирене по бански
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини