Начало » Новини » Страната
08.05.2018 г.

На 9 май фермерският пазар е посветен на печивата с квас

Здравата храна
На 9 май фермерският пазар е посветен на печивата с квас

sinor

На 9 май пред министерството на земеделието ще се проведе поредното издание на Фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“, посветено на пекарната „Хляб и здраве“, известна с великолепните си печива с квас. Този хляб е изключително вкусен и полезен, а освен него утре посетителите ще могат да насладят и на други печива, замесени с квас – кроасани, козунаци и други сладкарски изделия. 

Може да изпробвате продуктите, както винаги в Демонстрационната шатра от 12 часа.

По семейна традиция Мирослав и Калина Илиеви са в мелничарския бизнес от 1998 г., а предците им са поставили началото още през 20-те години на миналия век. Поели бизнеса с амбицията да развиват българските традиции в производството на чисти и натурални брашна - по стара технология чрез смилане с камък произвеждат пълнозърнести брашна, а по съвременна – фини брашна без хранителни добавки. Преди четири години двамата решили за затворят цикъла и самите те се захванали с правенето на хляб в собствена пекарна. Запазена марка пекарна „Хляб и здраве“  е хлябът с квас с ферментация от 24 до 100 часа, което гарантира здравословност и отличен вкус. Но Миро и Калина правят и вкуснотии, които им донесоха много почитатели на нашия фестивал.

Фестивалът се провежда всяка сряда от 10,30 до 18,30 часа пред Министерството на земеделието и храните (бул. „Христо Ботев“ 55). Организира се от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2018 и в партньорство с Район „Красно село” на Столична община.

По традиция фермерският пазар представя автентични фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: сирене и кисело мляко, кашкавал, мед, сладка, яйца, прясно месо, сезонни плодове и зеленчуци, занаятчийски хляб, ядки, гъби, тиква, био вино, био оцет, био чай, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя, малки сувенири.

Много от продуктите са биологични. Всички фермери и производители са регистрирани по Наредба 26 на Министерството на земеделието, храните и горите, а много от тях в районите от Натура 2000  в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от Българо-швейцарската програма за  сътрудничество.

На 9 май фермерският пазар е посветен на печивата с квас
5008

Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
Положителният резултат за заболяването е потвърден лабораторно
Откриха ново огнище на птичи грип в Пловдивско
След съдебно постановление
Никой не може да запазва права върху вкуса на продуктите в ЕС
Въпреки спада за месеца продажбите на комбайни запазват силен ръст от началото на годината
Продажбите на малките трактори са в основата на ръста на пазара в САЩ
В рамките на митническа проверка
Откриха над 27 000 литра нелегално вино в стопанска постройка в Ямболско
При темпо от около 2 милиарда броя за годината
Украйна върви към рекорд в износа на яйца
Водим в класацията на вносителите на пшеница в Обединеното кралство от началото на сезона
България се превръща в житницата на Великобритания
Свързани материали
Виж
Предстоящо
По време на БУЛПЕК в София ще има различни изненади от хлебарския бизнес
Законопроект, депозиран от група народни представители
Тръгват предизборни игри с въвеждането на тавани за търговската надценка при хляба и млякото
Предизборни нюанси
Вместо за по-ниско ДДС при хляба се водят преговори с търговските вериги да свиват надценките си
НАЗ
Дарителската кампания по проекта „Хляб на мира” тази година е в Добричко
Състояние на реколта 2018 г.
Само половината от пшеницата става за хляб
Национална асоциация на зърнопроизводителите
На 2 юли е жътвата на ръж, организирана по проекта „Хляб на мира”
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам