Начало » Новини » Страната
08.05.2018 г.

На 9 май фермерският пазар е посветен на печивата с квас

Здравата храна
На 9 май фермерският пазар е посветен на печивата с квас

sinor

На 9 май пред министерството на земеделието ще се проведе поредното издание на Фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“, посветено на пекарната „Хляб и здраве“, известна с великолепните си печива с квас. Този хляб е изключително вкусен и полезен, а освен него утре посетителите ще могат да насладят и на други печива, замесени с квас – кроасани, козунаци и други сладкарски изделия. 

Може да изпробвате продуктите, както винаги в Демонстрационната шатра от 12 часа.

По семейна традиция Мирослав и Калина Илиеви са в мелничарския бизнес от 1998 г., а предците им са поставили началото още през 20-те години на миналия век. Поели бизнеса с амбицията да развиват българските традиции в производството на чисти и натурални брашна - по стара технология чрез смилане с камък произвеждат пълнозърнести брашна, а по съвременна – фини брашна без хранителни добавки. Преди четири години двамата решили за затворят цикъла и самите те се захванали с правенето на хляб в собствена пекарна. Запазена марка пекарна „Хляб и здраве“  е хлябът с квас с ферментация от 24 до 100 часа, което гарантира здравословност и отличен вкус. Но Миро и Калина правят и вкуснотии, които им донесоха много почитатели на нашия фестивал.

Фестивалът се провежда всяка сряда от 10,30 до 18,30 часа пред Министерството на земеделието и храните (бул. „Христо Ботев“ 55). Организира се от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2018 и в партньорство с Район „Красно село” на Столична община.

По традиция фермерският пазар представя автентични фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: сирене и кисело мляко, кашкавал, мед, сладка, яйца, прясно месо, сезонни плодове и зеленчуци, занаятчийски хляб, ядки, гъби, тиква, био вино, био оцет, био чай, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя, малки сувенири.

Много от продуктите са биологични. Всички фермери и производители са регистрирани по Наредба 26 на Министерството на земеделието, храните и горите, а много от тях в районите от Натура 2000  в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от Българо-швейцарската програма за  сътрудничество.

На 9 май фермерският пазар е посветен на печивата с квас
8046
 

Последни материали
Виж
Секторът на дребен рогат добитък се срива
Българското месо от овце и кози е по-малко от това, което внасяме
През октомври 2025 г.
МС одобри споразумение за конференцията за винен туризъм в Пловдив
Боб чорба с киселец
Предложението е на една от браншовите организации
Фермери благодарят на администрацията за корекциите във влажните зони
Какви цветя да засадим до краставиците за по-добра реколта
Аграрен университет – Пловдив
Запишете се на безплатен курс за летни резитби!
Свързани материали
Виж
Повишението на минималната работна заплата тепърва ще дава отражение
Увеличеното ДДС и поскъпването на тока вдигна цените на хляба в цялата страна
Ще се появи сивият сектор и заетите от третия свят в бранша ще се увеличават
Връщането на 20 на сто ДДС за хляба ще вдигне цената му до около 2 лева
За още 6 месеца, считано от 22 ноември
В Сърбия цената на хляба от брашно тип 500 остава 50 евроцента
Представители на 14 държави участваха в разчупването на „Хляб на мира“ в Берлин
Не се очаква скок в цената на хляба
Добиви от пшеницата се очертават над 500 килограма от декар
Има и достатъчно свободно място в складовете
Между 6,1 и 6,3 милиона тона пшеница е очакваната реколта тази година
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини