Начало » Новини » Страната
21.02.2018 г.

Форумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив започна с двоен ръст на иновациите

С участието на над 700 фирми от 33 държави
Форумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив започна с двоен ръст на иновациите

За последните 3 години броят на иновациите, представяни на единствения на Балканите мегафорум за агробизнес,вино и храни, който се провежда в залите на международния панаир в Пловдив от 21 до 25 февруари, се е удвоил, достигайки 72 разработки, съобщиха от пресцентъра на изложбения парк. „Това е ясен знак, че бизнесът тръгва в нова посока. Той се стреми да създава не просто продукти и услуги, а стил на живот“, коментира главният директор на "Международния панаир Пловдив" д-р Иван Соколов.

Над 700 фирми от 33 държави  участват в голямата среща на бизнес елита от селското стопанство, винарството, хранителната промишленост и хорека сектора. Изложението доби популярност и изгради авторитет, които предизвикват интереса на производители и търговци далеч извън пределите на България и присъствието  на компании от Европа, САЩ, Азия и нашата страна е доказателство за това, заяви д-р Лозана Василева, заместник-министър на земеделието, храните и горите при откриването на Международната селскостопанска изложба „Агра“ и останалите изложения в рамките на мащабното икономическо събитие: „Винария“ (за лозарство и винарство), „Фудтех“ (за хранителния бранш), „Апи България“ (за пчеларство) и „Вкусове от Италия“. Те демонстрират актуалния тренд в очарователния свят на храните и напитките, промените в цялата верига от полето до трапезата, убедени са организаторите на проявата.

Посетителите на „Агра“ ще се запознаят с модерните направления в селското стопанство – прецизното земеделие и биопроизводството на суровини, както и с разработки на научните институти на Селскостопанската академия. Те ще видят технологии и техника от световни и български марки, овошки, семена и разсад, торове и препарати за растителна защита, елитни животни, софтуер за агробизнеса и специализираната изложба „БиоАгра“. Уникалният "Град на виното и деликатесите" е по-голям и по-впечатляващ с вкусната палитра от вина, напитки, храни и гурме деликатеси, представени от участници във „Винария“, „Фудтех“ и „Вкусове от Италия“. Специалистите ще намерят технологии, машини и материали за лозарството, винарството и хранителната промишленост. „Апи България“ предлага пчелни продукти и оборудване за пчеларството. В съпътстващата програма пък са включени над 50 събития.

„Тези прояви изграждат обща платформа на индустриите, които създават новия стил на живот. Сега добавяме още един сегмент. Изложението „Дибла – идеи и продукти за интериора“  завършва цялостната панорама с предложения за дизайна на всички видове обекти“, изтъкна при откриването д-р Соколов. Новата инициатива развива концепцията на съществуващата изложба за оборудване за хотели, ресторанти и магазини „Хорека Пловдив“.

Експозициите може да бъдат разгледани всеки ден от 9 до 18 часа, а в неделя – до 14 часа. Цената на билета е 5 лева, като за ученици, пенсионери и инвалиди той струва 3 лева. С него може да се участва в анкета за мненията на посетителите, а трима от тях ще спечелят наградите, осигурени от "Международен панаир Пловдив": моторна самоходна косачка за райграс „Маккълък“, бензинова резачка „Крафт топ“ и водоструйка „Керхер“.

Форумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив започна с двоен ръст на иновациите
6275
 

Последни материали
Виж
Тютюнопроизводителите и занапред ще получават държавна подкрепа
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 април – 2 май 2024 година
Остава опасността от слани във високите полета на западна България
За незаконно овладяване на държавни поземлени участъци
Украинският земеделски министър подаде оставка заради корупционни обвинения
Призив за подкрепа
Бедствието с градушките роди съпричастност от фермери към фермери
Ще се представят над 100 производители
Безплатни 100 000 фиданки ще раздадат на фестивала „Семе българско”
Защо цветовете на разсада падат след засаждане на постоянно място?
Свързани материали
Виж
Министър Вътев: Науката трябва да присъства в политиката и земеделието на Балканите
Земеделският министър открива изложението в 11,30 часа
Провеждат конференция за науката и практиката на АГРА в Пловдив
Държавна помощ
Одобрени са 3,5 млн. лева за участия в изложения
Приеми по Стратегическия план
От 1 до 15 декември се кандидатства за участия във винени изложения
От 8 до 11 ноември
Официално откриване на традиционните есенни изложения за храни
Предстоящо
Юбилейното 30-то издание на изложенията за храни ще се проведе от 8 до 11 ноември
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини