Начало » Новини » Страната
15.02.2018 г.

Воден матрак за крави и още 40 иновации на изложението „Агра“

Предстоящо
Воден матрак за крави и още 40 иновации  на изложението „Агра“

sinor

Над четиридесет иновации ще бъдат представени на Международната селскостопанска изложба „Агра 2018“, която ще се проведе от 21 до 25 февруари в Пловдив.  Деловият форум е известен като портал на най-авангардните разработки за отрасъла. Компании от 25 държави и български научни институти ще покажат в Международния панаир панорама на всичко необходимо за  модерното фермерство.

Една от най-атрактивните новости е матрак за крави, пълен с вода. Той осигурява максимален комфорт на животните, а млеконадоят се увеличава. Дрон за разпръскване на торове и други препарати е сред световните новости, както и фотоелектронна сортираща машина за различни видове продукти.

На изложбата ще бъде предлаган разсад от билката жълт смил, известна и като бесмъртниче. Тя  е новата хит култура, тъй като маслото от нея се продава по 1 500-1 800 евро за килограм. Иновации от европейски мащаб са още мобилна напоителна система и уникален хедер за бяла жътва и ориз, който прибира само зърното и съкращава наполовина времето за тази операция.

Тенденцията за по-голяма ефективност се налага и при селектирането на   растения. Български научни институти презентират няколко сорта, които са новост от европейски мащаб. Два вида пасищен райграс - „Тетрани“ и „Тетрамис“, дават обилна реколта с по-добро качество. С високи добиви и  голямо съдържание на сладки вещества се отличава новият сорт „Стела“ на културата стевия, която става все по-предпочитана за отглеждане. Високо количество и качество на зърното, устойчивост на студ и болести са предимствата на новия сорт ечемик „Дария“. Дебют на българския пазар правят слънчогледовите хибриди „Деведа“ и „ГТС Теди“, които са лесни за отглеждани и много продуктивни.

На „Агра 2018“ специалистите ще се запознаят с разработки на всички научни институти от състава на Селскостопанската академия, ще видят пълната гама технологии, оборудване и услуги за агробизнеса, както и специализираната изложба „БиоАгра“.

На най-модерни направления в отрасъла са посветени и няколко събития от съпътстващата програма. Екологичното производството е във фокуса на две конференции за биологично земеделие. На кръгли маси ще бъдат разисквани темите  „Фермери на бъдещето - прецизно земеделие“,  „Повишаване на ефективността в животновъдството“, „Конкурентоспособно  производство на плодове и зеленчуци“.

„Агра 2018“ отново е заедно с международните изложби „Винария“ (за лозарство и винарство), „Фудтех“ ( за хранителната индустрия),  „Дибла – идеи и продукти за интериора”, която е част от „Хорека Пловдив”, „Апи България“ (за пчеларство) и „Вкусове от Италия“. Комбинацията от тези прояви се утвърди като  най-голямата на Балканите платформа за агробизнес, вино, храни и хорека сектора. Очакват се над 45 000 посетители, а трима от тях ще получат наградите, осигурени от Международен панаир Пловдив: моторна самоходна косачка за райграс „Маккълък“, бензинова резачка „Крафт топ“ и водоструйка „Керхер“.

Воден матрак за крави и още 40 иновации  на изложението „Агра“
10604
 

Последни материали
Виж
Откриване на изложението „Техномебел"
Призив за сертифициране на българската дървесина
Пролетната сеитба обаче върви с изпреварващо темпо
Състоянието на есенната пшеница в САЩ се влоши значително само за седмица
Позиции
Чорбаджийски: Несериозно е България да има само един евродепутат, защитаващ фермерите
Единственото условие за купувачите е сами да си осигурят превоза
Украински фермери започнаха да раздават кромида без пари
НАП напомня да се декларират земеделските субсидии до 30 април
Днес парламентарната комисия по земеделие има извънредно заседание
Ализан Яхова: Очакваме добри новини за украинската помощ на 24 април
Свързани материали
Виж
Европейският съюз стартира конкурс за Най-добро биологично производство
Предстои „Ден на кариерата в Аграрен университет- Пловдив“
ARIA
Включете се в конкурса „Наградите за вдъхновение в земеделието и селските райони”
Отличия
Кирил Вътев връчи награда за “Инвеститор на годината” с принос за развитие на регионите
Кандидатурите
На 7 март избират нов ректор на Аграрния университет, кандидатите са двама
За 18-та поредна година
На 5 март се връчват наградите „Инвеститор на годината“
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини