Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Бобена бурания

Синор.БГ / 05.12.2017 г.

Киснем боба 1 нощ в подсолена вода. Сутринта го измиваме от солта и го варим в малко вода и 2 с.л. олио до омекване на зърната. Отделно нарязваме много ситно праза и го задушаваме в останалата мазнина. Прибавяме нарязаното зеле и червения пипер и продължаваме задушаването. Разреждаме с 2 ч.ч. зелев сок и сипваме ориза. Варим 15 мин на слаб огън и прибавяме боба. При нужда разреждаме ястието със смес от зелева чорба и вода. Оставяме го да къкри на слаб огън. Готовото ястие трябва да бъде чисто, без сос. Преди поднасяне поръсваме обилно с черен пипер.

Продукти: 2 ч.ч. зрял боб, 1 непълна ч.ч. ориз, 1 стрък праз, 500 г  кисело зеле, 6-7 с.л. олио, 1 с.л. червен пипер, сол, зелева чорба.

Бобена бурания
6908
 

Последни материали
Виж
Предимствата на есенното засаждане
Силен интерес от веган общността за посещение и дегустация
Българските вкусове на световния вегански панаир в Хамбург
Франция забрани пазарите, събирането и движението на говеда в страната
Бъдещето е в новата вълна на промяната
Безпомощното политическо театро отдавна не впечатлява фермерите
Бърза манджа със зелени домати
Ден на българския производител - Сливен 2025
Свързани материали
Виж
Бобовите култури фиксират азота и обогатяват почвата
Прогноза на експертите на Copa и Cogeca за зърнени, маслодайни и протеинови култури за 2025
Ниските цени правят производството му нерентабилно
Сушата унищожи и тазгодишната реколта български боб, вносът е 90 на сто
Агне, пълнено с боб
Боб чорба с киселец
Боб със свински крачета
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини