Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Гювеч с пиле

Синор.БГ / 17.11.2017 г.

Нарязваме пилето на порции, които изпържваме в олиото до зачервяване. Прибавяме ситно нарязания лук, нарязаните на тънки пръстени чушки, настърганите моркови и патладжана, нарязан на кубчета и отцеден. Слагаме също така нарязаните на тънки филийки домати, нарязаните на кръгчета картофи, нарязаната на кубчета целина и ситно нарязаните чесън и листа от магданоз и целина. Посоляваме и подправяме с чубрицата и черен пипер на вкус. Разбъркваме добре и задушаваме 20 мин на умерен огън. Прехвърляме в тавичка и печем в умерена фурна, докато гювечът остане на мазнина.

Продукти за гювеча: 1 пиле, 1 к.ч. олио, 2 глави лук, 2 зелени чушки, 2 моркова, 1 патладжан, 3 домата, 1 парче целина, 2-3 скилидки чесън, 1-2 листа от целина, 3-4 картофа, 1 ч.л. стрита чубрица, магданоз, черен пипер, сол.

Гювеч с пиле
7731
 

Последни материали
Виж
Оферти се приемат до 30 октомври за доставка между 10 ноември и 10 декември
Турция обяви търг за покупката на 250 000 тона фуражен ечемик
Горещото лято и периодичните валежи осигуриха големи добиви от мед
Изключително успешна година отчитат пчеларите в Смолянско
Ако не получи помощ от държавата заради свързаните с чумата ограничения
Животновъд заплаши да изгори стадото си от над 2000 здрави овце
Полезни съвети
Алкохолният екстракт от куркума е универсално натурално средство в градината
Работил без вписване в националния производствен и търговски регистър
Затвориха нерегламентиран обект за приготвяне на храни в Айтос
GEOPA призовава за по-силна подкрепа за земеделието на Европейската социална среща
Свързани материали
Виж
Заек по манастирски
Говеждо касапски гювеч
Гъби със зарзават в пръстен гювеч
Зелен гювеч
Гювеч с пиле
Каша от сирене по бански
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини