Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Гювеч с пиле

Синор.БГ / 17.11.2017 г.

Нарязваме пилето на порции, които изпържваме в олиото до зачервяване. Прибавяме ситно нарязания лук, нарязаните на тънки пръстени чушки, настърганите моркови и патладжана, нарязан на кубчета и отцеден. Слагаме също така нарязаните на тънки филийки домати, нарязаните на кръгчета картофи, нарязаната на кубчета целина и ситно нарязаните чесън и листа от магданоз и целина. Посоляваме и подправяме с чубрицата и черен пипер на вкус. Разбъркваме добре и задушаваме 20 мин на умерен огън. Прехвърляме в тавичка и печем в умерена фурна, докато гювечът остане на мазнина.

Продукти за гювеча: 1 пиле, 1 к.ч. олио, 2 глави лук, 2 зелени чушки, 2 моркова, 1 патладжан, 3 домата, 1 парче целина, 2-3 скилидки чесън, 1-2 листа от целина, 3-4 картофа, 1 ч.л. стрита чубрица, магданоз, черен пипер, сол.

Гювеч с пиле
7883
 

Последни материали
Виж
Най-много средства са съкратени от прякото финансиране и напояването
Украйна оряза помощи за фермерите заради вноска във възстановителен фонд
Доста по-евтино спрямо предишния търг, но цените са сравними с последния в Тунис
Алжир закупи на международен търг поне 500 000 тона твърда пшеница
Потомци на беломорските българи предават магията през поколенията
Все повече млади хора вземат присърце коледарския обичай в Кърджали
Нашите Коледни пожелания
Честито Рождество Христово, фермери!
Коледарите не само пеят и наричат за здраве, но и танцуват буенек
В Ямболско продължават да пазят традициите за Бъдни вечер и Рождество
Сривът е с 23 на сто на месечна база и с 85 на сто на годишна до 4-19 цента килото
Зелето в Украйна вече се продава почти без пари
Свързани материали
Виж
Заек по манастирски
Говеждо касапски гювеч
Гъби със зарзават в пръстен гювеч
Зелен гювеч
Гювеч с пиле
Каша от сирене по бански
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини