Начало » Новини » Страната
31.10.2017 г.

На първи ноември да наготвим прясно заешко месо от фермерския пазар в София

Предстоящо

Снимка: Биоселена

Темата на първоноемврийското издание на Фермерския фестивал в София е заешкото месо. Посетителите ще могат да си набавят прясно заешко месо от малката семейна ферма „Тюлбето“ на Димка и Николай Христеви от Казанлък. Ще опитате заешко и по рецептите на Димка и на други майстори.

Със своите изключителни хранителни качества заешкото месо е алтернатива за здравословно и диетично хранене. По съдържание на белтъчини 22 % заешкото месо държи рекорда спрямо останалите видове месо. Усвояването на белтъчините в човешкия организъм е 90%, докато за другите видове месо е максимум 64%. Заешкото месо е бедно и на мазнини. С изключение на кравето мляко заешкото месо съдържа най-малко холестерин от всички храни от животински произход.

Основните дегустации са по традиция на два пъти през деня - от 12 до 13 часа и от 17 до 18 часа в демонстрационната шатра.

На Фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ има богато разнообразие от ръчно приготвени фермерски и занаятчийски храни на малки производители - краве, овче, козе и биволско сирене и кисело мляко, кашкавал, масло, извара, мед, сладка, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, сезонни плодове и зеленчуци, гъби био вино, оцет, билки и подправки. Много от продуктите са биологични. 

Всички фермери и производители са регистрирани по Наредба 26 на Министерството на земеделието, храните и горите, а много от тях в районите от Натура 2000  в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от Българо-швейцарската програма за  сътрудничество.

На първи ноември да наготвим прясно заешко месо от фермерския пазар в София
10151
 

Последни материали
Виж
Със сигурност ще се стигне до увеличение на цената на меда тази година
Студовете през април ще понижат добивите от пролетния мед в Добруджа
Метеорологичните условия нанесоха тежък удар и на производството
Потреблението на вино в света е на най-ниското си ниво от над 60 години
Лошо време спря полските дейности за седмица, но увеличи запасите от влага
Сеитбата на пролетните култури в Украйна върви със значително закъснение
Какви са символите, обичаите и традициите на християнския празник
Честито Възкресение Христово!
За агнешкото се сещаме предимно по празници
И производството, и вносът на яйца у нас расте
Има и по 50 лева, което според производител е абсурдно
Козунаците за Веикден са поскъпнали с около 5 на сто заради ДДС
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини