Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
25.10.2017 г.

Зеленият камък съживява старите овошки

Полезни съвети
Зеленият камък съживява старите овошки

Снимка: Уикипедия

Железният сулфат, наричан и зелен камък, е изключително ефективно средство в овощната градина. На външен вид представлява зелено-сини или жълтеникаво-сиви кристали, които лесно се разтварят във вода. Той помага на дърветата да дишат, растат, подобрява плододаването и възстановява старите овошки. Ако не бъде използван, дърветата могат да заболеят от хлороза.

Ако искаме да помогнем на старите дървета, то след опадането на листата на ябълките, крушите и сливите се вземат 100 грама железен сулфат, разтварят се в 10 литра вода и се пръскат стволът и клоните на овошките. През пролетта, когато повечето вредители вече са снесли яйцата си, се вземат 300 грама зелен камък и се разтварят отново в 10 литра вода, като пръскането на стъблото и голите още клони се повтаря, като по този начин се унищожават всички вредители.

Зеленият камък съживява старите овошки
41751

Последни материали
Виж
Съвет на министрите на земеделието на ЕС
България е за запазване на подкрепата на дребните фермери в новата ОСП
Стартират информационни дни за представяне на новооткрити мерки по Програмата за морско дело и рибарство
Предстоящо
Поредно издание на фермерския фестивал в София
Специализираната прокуратура проверява фонд „Земеделие“ заради делото срещу Миню Стайков
Предстои подписване на споразумението
ЕС и САЩ се договориха за внос на говеждо месо без хормони в Европа
Регистрирани са и ново огнище в област Плевен, и нов случай при диви свине в област Добрич
БАБХ потвърди ново огнище на Африканска чума в област Враца
Свързани материали
Виж
Практика
Железният сулфат е универсалният помощник на овощаря
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам