Начало » Новини » Страната
19.04.2017 г.

ГЕРБ декларира, че влиза в 44-то Народно събрание без политически рекет

sinor

В първия ден на 44-то Народно събрание политическа партия ГЕРБ декларира, че в рамките на „новата управленска формула да няма да има място за политически рекет“. Най-голямата управляваща партия ще настоява за прозрачност и ясни принципи на управление, за да не бъде жертва на междупартийни и   вътрешнокоалиционни интриги. „Ние вече работихме в условията на вътрешна и външна опозиция и трупахме негативи, в  това   число   и   чуждите“,се посочи в декларацията, която Бойко Борисов прочете от парламентарната трибуна.

Като дадоха заявка за пълен 4-годишен мандат,  от ГЕРБ посочиха, че „получават силна управленска енергия единствено от успехите и развитието на държавата. При управленска формула, която води до застой, забавено развитие или разграждане на постигнатото не е разумно, не е обществено приемливо и не е етично да се управлява напук  и на всяка цена“, посочи Борисов.

В декрларацията се посочва още, че  ГЕРБ  гледа  на  референдумите  като  на  работещ  демократичен механизъм за обратна връзка по най-важните и актуални теми. „Заявяваме твърдото си намерение да превърнем в законодателни  актове  и  последващи  управленски  действия резултатите от референдума, проведен едновременно с президентските избори от края на 2016 г.“

ГЕРБ се обяви категорично  против „идеите на президента за промени в изборното законодателство, противоречащи на Конституцията на България и ограничаващи изконните права и свободи, гарантирани на българите от върховния закон на държавата ни“.

Централно място не само у нас, но и в Европа и по света заема темата за сигурността, която става все по-голяма и многостранна. Националната  ни  сигурност  няма  алтернатива  и  няма  цена,  която  да  е висока,  когато  става  дума  за  опазване  на  границите,  собствеността  и живота на българите. Водени от подобно разбиране, ще поставяме като приоритети законодателните инициативи произтичащи от нуждите на националната ни сигурност.

Ще продължим неотклонно по пътя на евроатлантическата интеграция. Тя расте на фона на засиленото влияние на трети страни в региона на Черно море и Балканите. Сътрудничеството между ЕС и НАТО трябва да се задълбочи.

Законодателната   програма   на   44-тото  Народно събрание   няма   как   да   остане   извън публичният образ на страната ни по време на предстоящото Българско председателство на Съвета  на ЕС. Надяваме се чрез добро законодателство и политическа добросъвестност да подпомогнем процеса на европейска легитимация на процесите на развитие на България. Това би било значима инвестиция в бъдещето на страната ни.

ГЕРБ декларира, че влиза в 44-то Народно събрание без политически рекет
6835
 

Последни материали
Виж
МЗХ и браншови представители започват работа по Закон за кооперативите
МЗХ публикува за обществено обсъждане новите изисквания по агроекологичните интервенции
При опит за внос е унищожена цялата партида от 850 килограма
Украйна откри повишено ниво на нитрати в турски тиквички
Българското зърно не успя да се пребори, както и на отменения търг в Йордания
Египет закупи 120 000 тона по-скъпа украинска хлебна пшеница
Срокът за вписване на тютюнопроизводителите в публичния регистър се удължава до 31 май 2024 г.
Бивш председател на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци
Константин Ламбрев: По-лесно е да изнесем консервите си, отколкото да ги продаваме в България
Свързани материали
Виж
Ето защо изкупуването се забави
Иванов: ГЕРБ саботира кабинета за зърнената интервенция на пазара
Без коментар!
Топ приоритет на ГЕРБ през 2009 г. бяха високите технологии, топ приоритет са и сега
Да припомним
Приоритети за управление на правителството в сферата на земеделие, храни, рибарство и гори (2017- 2021)
Балконски цветя
Газания (Gazania) - летен гербер
Политическа програма на партия ГЕРБ
Кабинетът Борисов 3 залага три стълба в подкрепа на земеделието
ГЕРБ и патриотите договориха приоритетите до 2021 г.
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини