Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
07.04.2016 г.

Спанакова бурания

Запържваме в сгорещеното олио ситно нарязания лук до омекване, прибавяме брашното, разбъркваме и поръсваме червения пипер. Отделно запарваме спанака във вряща подсолена вода. Изцеждаме, нарязваме го на ивички и го прибавяме към запръжката. Заливаме всичко с 4-5 ч. ч гореща вода, прибавяме счукания чесън и оставяме да уври. 

Продукти: 700-800 г спанак, 2-3 глави лук, 2-3 с.л. олио, 1 глава чесън, половин кофичка кисело мляко, 2 с.л. брашно, червен пипер, черен пипер, сол.

Спанакова бурания
7065
 

Последни материали
Виж
До 14 май стопаните със 100% пропаднали площи от градушката в Южна България подават заявления за обследвания
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-27април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата продължават да вдигат цените
Тютюнопроизводителите и занапред ще получават държавна подкрепа
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 април – 2 май 2024 година
Остава опасността от слани във високите полета на западна България
За незаконно овладяване на държавни поземлени участъци
Украинският земеделски министър подаде оставка заради корупционни обвинения
Призив за подкрепа
Бедствието с градушките роди съпричастност от фермери към фермери
Свързани материали
Виж
Палак чавал (Индия)
Йордан Чергаров - един от изложителите на АГРА 2022
Модерно мислещите земеделци печелят с качество
Време е за сеене на спанак
Спанак за късна пролет се сее през октомври
За работливите
Какви зеленчуци можете да засеете през август
Как да се избавите от нитратите в спанака
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини