Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
07.04.2016 г.

Спанакова бурания

Запържваме в сгорещеното олио ситно нарязания лук до омекване, прибавяме брашното, разбъркваме и поръсваме червения пипер. Отделно запарваме спанака във вряща подсолена вода. Изцеждаме, нарязваме го на ивички и го прибавяме към запръжката. Заливаме всичко с 4-5 ч. ч гореща вода, прибавяме счукания чесън и оставяме да уври. 

Продукти: 700-800 г спанак, 2-3 глави лук, 2-3 с.л. олио, 1 глава чесън, половин кофичка кисело мляко, 2 с.л. брашно, червен пипер, черен пипер, сол.

Спанакова бурания
7433
 

Последни материали
Виж
Изслушване в парламента
Тахов: До дни ще обявим индикативния график за плащанията
Изложението в Плевен
Пчеларите са получили 22,5 милиона лева през 2024 г.
Благодарение основно на рапицата с разширение от 36,8 на сто
Есенната сеитба в Сърбия обхвана 8,5 на сто повече площи
Проверете данните си в БАБХ!
Заради 3 март срокът за заявяване на общинските пасища ще се удължи
Ограниченията ще бъдат премахнати веднага след ликвидиране на болестта
Мароко спря вноса на фуражно зърно от Германия заради шапа
ВЕРБЕН® – По-силен, По-добър, По-сигурен
Свързани материали
Виж
Палак чавал (Индия)
Йордан Чергаров - един от изложителите на АГРА 2022
Модерно мислещите земеделци печелят с качество
Време е за сеене на спанак
Спанак за късна пролет се сее през октомври
За работливите
Какви зеленчуци можете да засеете през август
Как да се избавите от нитратите в спанака
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини