Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Спанакова бурания

Синор.БГ / 07.04.2016 г.

Запържваме в сгорещеното олио ситно нарязания лук до омекване, прибавяме брашното, разбъркваме и поръсваме червения пипер. Отделно запарваме спанака във вряща подсолена вода. Изцеждаме, нарязваме го на ивички и го прибавяме към запръжката. Заливаме всичко с 4-5 ч. ч гореща вода, прибавяме счукания чесън и оставяме да уври. 

Продукти: 700-800 г спанак, 2-3 глави лук, 2-3 с.л. олио, 1 глава чесън, половин кофичка кисело мляко, 2 с.л. брашно, червен пипер, черен пипер, сол.

Спанакова бурания
7882
 

Последни материали
Виж
Агростатистика
Пагубен спад в реколтите от сливи, ябълки и круши тази есен
За ветеринари: Експерт от Италия идва в ЛТУ за лекция по иновации при телетата
Агростатистика
Рекорд в сеитбата на рапица и силно изоставане – при останалите есенници
Актуален регистър на разрешените за пускане на пазара и употреба продукти за растителна защита.
Решения на МС
Правителството одобри специален режим без ДДС за малки фирми
Решения на Министерския съвет
Агенцията по горите получи държавен имот в София за служебни нужди
Свързани материали
Виж
Полезно и практично
Имате избор на мястото на обраните зеленчуци да засадите нови
Супа от кайма и спанак
Палак чавал (Индия)
Йордан Чергаров - един от изложителите на АГРА 2022
Модерно мислещите земеделци печелят с качество
Време е за сеене на спанак
Спанак за късна пролет се сее през октомври
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини