Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
07.04.2016 г.

Спанакова бурания

Запържваме в сгорещеното олио ситно нарязания лук до омекване, прибавяме брашното, разбъркваме и поръсваме червения пипер. Отделно запарваме спанака във вряща подсолена вода. Изцеждаме, нарязваме го на ивички и го прибавяме към запръжката. Заливаме всичко с 4-5 ч. ч гореща вода, прибавяме счукания чесън и оставяме да уври. 

Продукти: 700-800 г спанак, 2-3 глави лук, 2-3 с.л. олио, 1 глава чесън, половин кофичка кисело мляко, 2 с.л. брашно, червен пипер, черен пипер, сол.

Спанакова бурания
7713
 

Последни материали
Виж
ДФЗ отваря втори прием по четири интервенции за лозари за 2025 година
България притежава утвърдени традиции в създаването на автентични занаятчийски продукти, които са национално богатство
За детски заведения в общината
Свищов пусна поръчка за доставки на над 65 хил. тона пресни плодове и зеленчуци
Слабият внос допринася за повишаване на риска от недостиг на вътрешния пазар
Египет не успява да изкупи планираните количества пшеница от местните фермери
ПВУ
Историческо събитие: На 3 юли пускат отсечката от Мездра до Ботевград
Валутните колебания и поскъпването на петрола са в основата на ръста
Цените на слънчогледа и нерафинираното масло се повишават в Украйна
Свързани материали
Виж
Супа от кайма и спанак
Палак чавал (Индия)
Йордан Чергаров - един от изложителите на АГРА 2022
Модерно мислещите земеделци печелят с качество
Време е за сеене на спанак
Спанак за късна пролет се сее през октомври
За работливите
Какви зеленчуци можете да засеете през август
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини