Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
22.01.2016 г.

Зрял фасул с пържен лук в гювече

Обелваме лука и го нарязваме на тънки филийки, които раздробяваме на пръстенчета. Приготвяме подправките да са ни подръка. Запържваме лука в слънчогледово олио. Щом стане златист, посоляваме, подправяме с черен и червен пипер и отстраняваме от огъня. В глинен гювеч нареждаме последователни пластове от лук и фасул, като завършваме с пласт лук. Наливаме водата и мазнината от пърженето и печем 30 мин в умерено загрята фурна.

Продукти: 800 г сварен зрял фасул, 6 глави лук, 5-6 с.л. зехтин, около 500 мл вода, 1-2 ч.л. червен пипер, черен пипер, сол.

Зрял фасул с пържен лук в гювече
7923
 

Последни материали
Виж
Почти всички пчелни семейства в Полтавска област са оцелели през зимата
Пчеларите благославят ранната пролет в Украйна и очакват добра реколта
Обзор на Софийска стокова борса за периода 28-30 април 2024 г.
Търговците със зърно и слънчоглед на борсата оставиха сделките за след празниците
Важно е да се знае
Правила за засаждането на разсадите
Отворено писмо
Браншовици призовават Тахов за нова подкрепа заради градушките
Наредба 3, която се обсъжда до 20 май
Промените в част от екосхемите, за които ще се кандидатства през тази година
Световната банка: Глобалните цени на зърното падат на фона на изобилното предлагане
Свързани материали
Виж
Зрял фасул с праз и моркови
Германия финансира с 5,2 милиона евро отглеждането на бобови култури
Международен проект
Граждани могат да култивират нови сортове фасул през смартфона си
Боб чорба с цвекло и целина
Практика
Трябва да пазим растенията от прекомерно торене
Как да се справим с този упорит вредител
Напаст от белокрилка в горещините
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини