Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
28.10.2022 г.

Боб чорба с цвекло и целина

Боб чорба с цвекло и целина

Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден изплакваме боба, наливаме 1,5 л нова вода и възваряваме. Щом водата кипне, прибавяме кубчетата бульон и едро нарязаните цвекло и целина. Нарязваме лука на ситно и го запържваме разтопеното масло. Щом поомекне, прибавяме обелените и нарязани домати, захлупваме  и задушаваме 20 мин. Изваждаме от супата омекналите цвекло и целина и ги пасираме заедно със задушените домати. Връщаме пюрето в тенжерата, добавяме счукания чесън, посоляваме и загряваме до кипваме. Сваляме супата от огъня и я оставяме да престои десетина минути. После поръсваме с наситнените магданоз, джоджен и лучени пера.

Продукти: 150 г шарен боб, 1 глава червено цвекло, 1 малка главичка целина, 1 глава лук, 3 домата, 1 скилидка чесън, 4-5 пера зелен лук, 2 кубчета зеленчуков бульон, 25 г краве масло, магданоз, джоджен, сол.

Боб чорба с цвекло и целина
9943
 

Последни материали
Виж
Максималната помощ за проект е 391 160 лева
С бюджет от 47 милиона лева започна подборът на стратегии на Местните инициативни рибарски групи
Вписват и минералните води в регистъра на ЕС за продукти с географски означения
Определени са ставките за тютюн за кампания 2024
Продзължение на темата
ЕК готви регламент за старите сортове, подлежащи на консервация
Спадът при млечните породи е по-слаб и това увеличава дела им в общото стадо
Поголовието от едър добитък във Великобритания намалява от 10 години
За първите 6 месеца на сезона общността е получила едва 1,6 на сто от украинския износ
България е лидер във вноса на захар в ЕС от Украйна през февруари
Свързани материали
Виж
Боб със свински крачета
Бобена плакия
Сарми с боб
Пълнени чушки с боб и орехи
Празничен фасул
Зрял фасул с праз и маслини
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини