Нарязваме месото на парчета, а сланината му - на кубчета. Слагаме го в тенджера, наливаме 2 л вода и възваряваме без да затваряме тенджерата. Обираме пяната. Варим 30 мин. Нарязваме зелето на ситно, а картофите и доматите нарязваме на парчета. В тиган запържваме ситно нарязаните лук, морков и магданозен корен. Към тенджерата с месото прибавяме запържения с корените лук, нарязаните зеле, картофи и домати, дафиновия лист, черен пипер и сол на вкус. Варим още 20 минути.
Продукти: 600 г свинско месо, половин прясна зелка, 4-5 картофа, 3 домата, 1 морков, 1 корен магданоз, 2 с.л. олио, 1 дафинов лист, черен пипер, сол.