Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
29.06.2015 г.

Цвеклото е хитът на годината в Европа

Кулинария
Цвеклото е хитът на годината в Европа

sxc.hu

Само до преди няколко години европейците, грижещи се за своето здравословно състояние, се увличаха по ястията с киноа, щир и батати. Сега обаче положението се променя и в ролята на суперпродукт се появи обикновеното цвекло, отбелязват от електронното издание „Кулинарен рай”. Всичко започва, когато в лондонския университет „Кралица Мери” установили, че сокът от цвекло помага за понижаване на кръвното налягане.

Тъй като проблемът е актуален във всички европейски държави, прочути майстори-готвачи, блогъри и отразяващи въпросите на храненето журналисти започнаха да измислят интересни рецепти с цвекло, а също така да възраждат и традиционните. Кореноплодното растение се препоръчва като заместител на картофите или просто като евтин, но полезен продукт.

В отговор на нарастващото търсене на цвекло в британските магазини вече се появиха множество продукти, готови за незабавна консумация – от салати и сосове до чипс, кисели млека и напитки със съдържание на цвекло.

Цвеклото е хитът на годината в Европа
3836

Последни материали
Виж
Остап Бендеровци
Измамник „журналист“ краде пари от кооператори, алармират от националния съюз
Начини за предпазване
Хлорозата е често срещано явление при трайните насаждения
Юридически съвети
Кой може да отглежда коноп като земеделска култура
Въпреки негативните реакции на европейските производители и промишлеността
ЕП вероятно няма да оспорва критериите на ЕК за устойчивост на биогоривата в ЕС
Среща на ветеринарния съюз с министъра на земеделието
До 29 март ветеринарите трябва да предложат мерки за реално маркиране на животните
Световна търговия
Драматичен срив в поголовието на свине в Китай заради африканската чума
Свързани материали
Виж
Особено чувствителни към зеараленона са свинете
В Германия откриха повишени нива на микотоксин в цвеклото от последната реколта
Практика
За сладостта на цвеклото се погрижете сами
Практика
Колко органични торове и микроелементи съдържат листата и стъблата на цвеклото
Листата са готови през юни, но могат да ви хранят и през зимата
Манголдът конкурира спанака
Практика
Прибираме морковите и цвеклото навреме
Цвеклото - на втората година можете да използвате само листата му за храна
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам