Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
29.06.2015 г.

Цвеклото е хитът на годината в Европа

Кулинария
Цвеклото е хитът на годината в Европа

sxc.hu

Само до преди няколко години европейците, грижещи се за своето здравословно състояние, се увличаха по ястията с киноа, щир и батати. Сега обаче положението се променя и в ролята на суперпродукт се появи обикновеното цвекло, отбелязват от електронното издание „Кулинарен рай”. Всичко започва, когато в лондонския университет „Кралица Мери” установили, че сокът от цвекло помага за понижаване на кръвното налягане.

Тъй като проблемът е актуален във всички европейски държави, прочути майстори-готвачи, блогъри и отразяващи въпросите на храненето журналисти започнаха да измислят интересни рецепти с цвекло, а също така да възраждат и традиционните. Кореноплодното растение се препоръчва като заместител на картофите или просто като евтин, но полезен продукт.

В отговор на нарастващото търсене на цвекло в британските магазини вече се появиха множество продукти, готови за незабавна консумация – от салати и сосове до чипс, кисели млека и напитки със съдържание на цвекло.

Цвеклото е хитът на годината в Европа
4265

Последни материали
Виж
Обзор на Софийска стокова борса АД за периода 10-13 декември 2019 година
Никой не търси хлебна пшеница на борсата
Проект на ЕИБ и Еврокомисията
Младите фермери се разминаха със европейски заеми през гръцки банки
При еднакви изисквания за произвежданите храни субсидиите им са едва половината от средните за ЕС
Източноевропейски фермери винят лидерите на ЕС в неспазване на обещания
Вероятността за поредното блокиране на пазара на земеделски земи в страната нараства
Украински депутати внесоха 4500 поправки за второто четене на закона за земята
Дискусия за стратегическите планове в ЕС
Не е сигурно, че директните плащания ще са в основата на бюджета на ОСП след 2022 г.
След поредния скандал
Агенцията по храните със закъснение ще проверява всяка пратка с пилешко месо от Полша
Свързани материали
Виж
Практика
В края на август за последно полейте цвеклото
Лятно подхранване за подобряване на вкуса и едрината
Кога и защо е важно да подадем натрий на цвеклото
Полезни практики
Какво трябва да знаем при отглеждане на салатно цвекло
Особено чувствителни към зеараленона са свинете
В Германия откриха повишени нива на микотоксин в цвеклото от последната реколта
Практика
За сладостта на цвеклото се погрижете сами
Практика
Колко органични торове и микроелементи съдържат листата и стъблата на цвеклото
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам