Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
29.06.2015 г.

Цвеклото е хитът на годината в Европа

Кулинария
Цвеклото е хитът на годината в Европа

sxc.hu

Само до преди няколко години европейците, грижещи се за своето здравословно състояние, се увличаха по ястията с киноа, щир и батати. Сега обаче положението се променя и в ролята на суперпродукт се появи обикновеното цвекло, отбелязват от електронното издание „Кулинарен рай”. Всичко започва, когато в лондонския университет „Кралица Мери” установили, че сокът от цвекло помага за понижаване на кръвното налягане.

Тъй като проблемът е актуален във всички европейски държави, прочути майстори-готвачи, блогъри и отразяващи въпросите на храненето журналисти започнаха да измислят интересни рецепти с цвекло, а също така да възраждат и традиционните. Кореноплодното растение се препоръчва като заместител на картофите или просто като евтин, но полезен продукт.

В отговор на нарастващото търсене на цвекло в британските магазини вече се появиха множество продукти, готови за незабавна консумация – от салати и сосове до чипс, кисели млека и напитки със съдържание на цвекло.

Цвеклото е хитът на годината в Европа
4376

Последни материали
Виж
Четирима души в микробус носели ловни пушки без разрешителни за ловуване
Горски инспектори предотвратиха бракониерски лов в Сливенско
Ръстът от 44 на сто в продажбите на дребно вдигна шесткратно поръчките
Коронавирусът стопи запасите от яйца в магазините в САЩ далеч преди Великден
Бюджетът да се формира от недоговорираните средства по ресорните програми
Предлагаме на ЕК специална мярка за коронавируса в селското стопанство
Обзор на Софийска стокова борса АД за периода 24-27 март 2020 година
Трета седмица липсват оферти на борсата за покупка и продажба на хлебна пшеница
Позицията на бранша
Зърнопроизводителите с унищожителна критика по повод твърдения на вицепремиера Каракачанов
На работниците в производството се налага да дават допълнителни смени
Продажбите на консервирано месо в Дания скочиха 10 пъти
Свързани материали
Виж
Практика
В края на август за последно полейте цвеклото
Лятно подхранване за подобряване на вкуса и едрината
Кога и защо е важно да подадем натрий на цвеклото
Полезни практики
Какво трябва да знаем при отглеждане на салатно цвекло
Особено чувствителни към зеараленона са свинете
В Германия откриха повишени нива на микотоксин в цвеклото от последната реколта
Практика
За сладостта на цвеклото се погрижете сами
Практика
Колко органични торове и микроелементи съдържат листата и стъблата на цвеклото
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2020
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам