Главата на шарана се вари около 35 минути само със сол, тогава месото може да бъде отделено от костите и кожата. Кожата задържа най-силната рибна миризма и ако искаме да се лишим от нея трябва да е отстраним. Месото се вари още около 20 минути заедно с нарязани на малки кубчета морков, целина, праз, цяла глава лук и подправка за риба. Ние препоръчваме подправката на Шубек тя съдържа: морска сол, джинджифил, чесън, кориандър, куркума, червен пипер, лютив червен пипер, риган, розмарин, мащерка, чубрица, копър, общо взето всичко. Като уври чорбата добавяте ситно нарязан пресен магданоз и разбира се сок от лимон.
Продукти: Глава от голям шаран (пресен не замразен), моркови, целина, праз, една глава лук, подправки, лимон, една връзка пресен магданоз