Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
21.05.2015 г.

Рибена чорба от глава на див шаран

Снимка и рецепта Цветан Чавдаров. На втората снимка шарана от чорбата.

Главата на шарана се вари около 35 минути само със сол, тогава месото може да бъде отделено от костите и кожата. Кожата задържа най-силната рибна миризма и ако искаме да се лишим от нея трябва да е отстраним. Месото се вари още около 20 минути заедно с нарязани на малки кубчета морков, целина, праз, цяла глава лук и подправка за риба. Ние препоръчваме подправката на Шубек тя съдържа: морска сол, джинджифил, чесън, кориандър, куркума, червен пипер, лютив червен пипер, риган, розмарин, мащерка, чубрица, копър,  общо взето всичко. Като уври чорбата добавяте ситно нарязан пресен магданоз и разбира се сок от лимон.

Продукти: Глава от голям шаран (пресен не замразен), моркови, целина, праз, една глава лук, подправки, лимон, една връзка пресен магданоз

Рибена чорба от глава на див шаран
28284
 

Последни материали
Виж
Германия отчете повишени цени на хранителните продукти, напитките и тютюневите изделия
Турция изплати над 242 милиона лева подпомагане за маслодайни култури
За стопаните на овощни дървета изпитанията не свършват!
Илия Проданов за поканата към БАхК
Важно е двете камари да вървим заедно поне по 4 важни теми
Форум от 16 до 20 юни в София
Заместничката на Урсула фон дер Лайен е на визита в София
Закупени са 100 000 тона при продължаващ спад на цените
Българската пшеница пак е сред победителите на търга за внос в Тунис
Свързани материали
Виж
Зимен гювеч с яйца
Кюфтенца по гръцки
Зимна чорба с леща
Зелени шницели с кайма
Фасул в гювечета
Маринована риба за зимата
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини