Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
21.05.2015 г.

Рибена чорба от глава на див шаран

Рибена чорба от глава на див шаран

Снимка и рецепта Цветан Чавдаров. На втората снимка шарана от чорбата.

Главата на шарана се вари около 35 минути само със сол, тогава месото може да бъде отделено от костите и кожата. Кожата задържа най-силната рибна миризма и ако искаме да се лишим от нея трябва да е отстраним. Месото се вари още около 20 минути заедно с нарязани на малки кубчета морков, целина, праз, цяла глава лук и подправка за риба. Ние препоръчваме подправката на Шубек тя съдържа: морска сол, джинджифил, чесън, кориандър, куркума, червен пипер, лютив червен пипер, риган, розмарин, мащерка, чубрица, копър,  общо взето всичко. Като уври чорбата добавяте ситно нарязан пресен магданоз и разбира се сок от лимон.

Продукти: Глава от голям шаран (пресен не замразен), моркови, целина, праз, една глава лук, подправки, лимон, една връзка пресен магданоз

Рибена чорба от глава на див шаран
11175

Последни материали
Виж
Нормативни промени
Почти не останаха фермери с пари по агроекология, но отново се правят промени в наредбата
Нормативни промени
Компенсаторните плащания през 2019 г. ще бъдат 6 лева на декар за площите с други ограничения
Нормативни промени
От 2019 г. ще има два вида ставки при биопшеницата, подпомагана по мярка 11
Важно за фермера
Защо е важно калемите да се събират през януари
Изложение
Българските биопроизводители отново привличат внимание на „Зелената седмица 2019“ в Берлин
Промените при обвързаната подкрепа при плодове и зеленчуци
Качествените семена за пипер са на изчерпване
Свързани материали
Виж
Зимен гювеч с яйца
Кюфтенца по гръцки
Зимна чорба с леща
Зелени шницели с кайма
Фасул в гювечета
Маринована риба за зимата
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам