Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
03.04.2015 г.

Чист старт за слънчогледа, царевицaта и популярните бобови с почвените хербициди на БАСФ

Сезонът на пролетниците закъснява, но всички сме отправили поглед към тях с надежда и  решени да стартираме с навременни и интензивни грижи. За гарантиране на високи добиви ключов момент е осигуряването на чист старт за развитие на културите, или по-точно справянето с конкуренцията от плевели. За да се елиминират своевременно, на помощ идват почвените хербициди на БАСФ: Спектрум- почвеният хербицид на най-добра цена, иновацията Стомп Аква- единственият почвен хербицид в микрокапсулна формулация за по-ефективен и продължителен контрол и най- широкоспектърния Уинг-П при смесено заплевеляване. И да не забравяме, класиката в жанра Стомп Нов, почвеният хербицид с най-много регистрации в най-много култури, включително много подходящ за и нашумелите тази година бобови култури.

Промъкващите се твърдения, че на почвените хербициди в царевицата и слънчогледа им  е минало времето, са абсолютно безпочвени. Особенно при настоящата влажна пролет, очакванята на земеделските производители са за изключително добро действие и повишена ефикасност.

С обявяването на края на ацетохлорите, възникнаха много въпроси. Въпроси, на които, специалистите от БАСФ намериха отговорите, в лицето на Спектрум.

Спектрум се появява в точното време, на точното място. След забраната на ацетохлорите, това е хербицидът, който ви дава контрол при преобладаващо заплевеляване с едногодишни житни, с акцент видовете кощрява, кокоше и кръвно просо и други. Спектрум вече доказа силата си в реални условия през изминалата година. Спектрум е почвен хербицид с отлична фотостабилност, който след третиране се преразпределя равномерно върху повърхностния 2-3 см слой, създавайки хербициден слой. Хербицидът се поема предимно чрез корените или колеоптила на поникващите житни и някои широколистни плевели, в резултат на което плевелите загиват преди или веднага след поникването си.

Освен Спектрум, у нас продължават да доказват безспорните си предимства и класиците при почвените хербициди – Стомп Нов и Уинг П. Идеални варианти за приложение след сеитба, преди поникване, или до фаза втори лист на плевелите. Изборът на един от двата продукта е в зависимост от типа на очакваното заплевеляване.

Стомп Нов е класика, но е редно да допълним и актуална иформация, която касае всички фермери с намерения да отглеждат бобови култури по новите зелени регламенти. Стомп Нов е вашият партньор и тук, с регистрация в бобови култури като соя, фасул, нахут. В слънчоглед и царевица всички знаят, че хербицидът е еталон за контрол на лободата синапа и щира.. Продуктът е утвърден и предпочитан заради отличната си селективност- не стресира културите, позволява достигане на добивния потенциал- единственият хербицид, който може да се прилага при над 30 земеделски култури. Един продукт, а толкова много култури и възможности за контрол на плевелите в тях! 

Интересната опция за избор на почвен хербицид от листата на БАСФ е последната иновация в този сегмент – Стомп Аква.

Стомп Аква е най-новата, уникална формулация, разработена от БАСФ в областта на почвените хербициди. Активното вещество е затворено в микрокапсули, които не позволяват деактивирането и разрушаването му при сухи условия. При поява на оптимална почвена влага продуктът се активизира, капсулите се разтварят и бавно и поетапно освобождават активното вещество в почвата. Разпределяйки се в повърхностния 2-3 см слой на почвата, Стомп Аква образува стабилен хербициден филм. Преминавайки през този филм, поникващите плевели влизат в контакт с активната субстанция, абсорбират част от нея и загиват.

Благодарение на специалната си формулация от микрокапсули, Стомп Аква осигурява добри резултати дори при по-лоша обработка на почвата и по- сухи условия и наличие на растителни остатъци. Капсулите не позволяват загуби на активното вещество при полепване по растителните остатъци и почвени буци, което е характерно за други почвени продукти и води до загуби на активни субстанции.

Стомп Аква е с иновативна, висококачествена, лесна за работа формулация, която не отделя неприятна миризма и не оцветява техниката и работните съдове. Доказаната ефикасност на Стомп срещу лобода, синап и щир сега ще получите в съчетание със силата на микрокапсулната формулация на Стомп Аква.

Уинг П е предпочитаният продукт за едновременен контрол на житни (кощрява, видове проса, балур от семе)  и широколистни (лобода, синап, щир) плевели. Приложен върху почвената повърхност, той се разпределя в повърхностния 2-3 см почвен слой образувайки стабилен хербициден екран. Поникващите плевели, преминавайки през този екран, влизат в контакт с хербицида, при което се инхибира техният растеж и постепенно загиват преди или скоро след поникването. Активните вещества действат и върху вече поникнали плевели, в ранни фази от тяхното развитие (максимум до 2-ри лист).

Почвените хербициди на БАСФ са поредното доказателство, че компанията работи в името на своята кауза. Те осигуряват чист старт на пролетниците, като елиминират конкуренцията с плевелите. Високите качества на продуктите с марка БАСФ отключват креативност, комбинативност и конкретика. Предлагат се перфектни решения за блестящи резултати в реално време срещу всякаква плевелна растителност в ранните моменти от вегетацията, когато културните растения са най-уязвими.

Чист старт за слънчогледа, царевицaта и популярните бобови с почвените хербициди на БАСФ
7867
 

Последни материали
Виж
За незаконно овладяване на държавни поземлени участъци
Украинският земеделски министър подаде оставка заради корупционни обвинения
Призив за подкрепа
Бедствието с градушките роди съпричастност от фермери към фермери
Ще се представят над 100 производители
Безплатни 100 000 фиданки ще раздадат на фестивала „Семе българско”
Защо цветовете на разсада падат след засаждане на постоянно място?
Фермерите настояват за промени в Закона за застраховането
Градушка унищожи лозя и рози в село Баня, застраховките важат от първи май
Европейска асоциация за вълна
Свързани материали
Виж
Обнародвани пет наредби
Важат документите за покупка на почвени подобрители, подадени от първи юли 2022 г. до 30 юни 2023 г.
Една млада наука - на 50 години
Животът под земята – всичко за почвените гъби
Тодор Шишков, търговски директор на НИК:
Българският фермер е отворен към иновациите
Указания по директните плащания
Какво трябва да спазвате срещу замърсяване на подпочвените води в стопанствата
Полезни съвети
Подготвяме сами почвените смеси за разсада
Биопродукти увеличават добивите
Стимуланти
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини