Начало » Новини » Страната
04.11.2014 г.

Италия е страна партньор на есенните изложения на храни, които се откриват на 5-и ноември в София

Интер Експо Център

Farmer.bg

Над 300 български и чуждестранни изложители ще представят близо 350 фирми от 28 държави по време на есенните изложения за храни, които ще се проведат от 5-и до 8-и ноември в «Интер експо центъра» в София. За пореден път производители и търговци от страната и чужбина ще представят богата гама от продукти на изложенията  МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ. За първи път тази година Италия е страна партньор, като инициативата е част от промоционалните дейности по проект „Марка за италианско гостоприемство“, реализиран със съдействието на Фонд Intercamerale di Intervento на Юнионкамере, Италия.

Колективни участия ще имат както фирми от родната индустрия, така и от Италия и Унгария. С колективни щандове за първи път се включват компании от Молдова и Китай.

Официалното откриване е насрочено за утре от 14 часа. На него ще присъстват министърът на земеделието и храните Васил Грудев, изпълнителният директор на Българска агенция по безопасност на храните Пламен Моллов, посланикът на Италия Марко Контичели, Марко Монтеки, президент на Италианската търговска камара в България, Чинция Бруно, директор на Италианската търговска агенция (ИЧЕ), Илонка Аврамова, председател на Асоциацията на месопреработвателите в България, Димитър Зоров, председател на Асоциацията на млекопреработвателите в България, Мариана Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите, Радослав Радев, председател на Националната лозаро-винарска камара, Георги Георгиев, председател на Националната асоциация «Хотел, Ресторант, Кафетерия», Константин Ламбрев, председател на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци.

Организаторите са подготвили и изключително богата съпътстваща програма от семинари, кръгли маси и дискусионни клубове.

Програма за 5 ноември

КОНГРЕСЕН ЦЕНТЪР

Зала Пирин             Унгарски бизнес форум

16.00 – 16.10  Приветствие - Андраш Клейн, извънреден и пълномощен посланик на Унгария в България.

16.10 - 16.30 "Създаване на фирма в Унгария" - Д-р Димитър Стоименов, Peterka & Partners.

16.30 - 16.50 “Панта Аква - изворна вода с отлично качество”- Жолт Риглер, изпълнителен директор, Panta Aqua Zrt.

16.50 - 17.10 "Енергия на открито" - Тибор Киш, изпълнителен директор, PacKerS Energo Light Kft.

17.10 - 17.30 „PVC плъзгащи се прозорци - широк диапазон за използване” -Гергей Фриц, изпълнителен директор, Műanyag Ablak Kft.

17.30 - 17.50 "Нашата Камара в Унгария и извън нея" - Росен Ткаченко, президент на Унгаро-Българската Стопанска Камара.

18.00-19.00  Дегустация на унгарски вина с любезното съдействие на "Hungarian Wine Embassy". Свободни дискусии. Организатор:  Унгарско-българска Стопанска камара.

СЕМИНАРНА ЗАЛА 3

15:30 – 16:30 Дискусия на тема “Основни акценти на здравословното хранене”, Организатор: Българско дружество по хранене и диететика.              

ИЗЛОЖБЕНА ЗАЛА 3

ЩАНД А25   Автентична българска кухня - Кулинарен историк

ЩАНД D2 и D4 Балкански карвинг фестивал, организатор: Българска асоциация по карвинг

ЩАНД B1    13:00 – 16:00  Безплатни консултации за специалисти от хранително-вкусовата             промишленост.Тема: Безопасност на опаковки от пластмаси, хартия, картон, метал с покрития и др., предназначени за контакт с храни,      проследимост, обща и специфична миграция, Консултант:  инж. Мая Стойчева, ръководител на Акредитиран Изпитвателен център „Алми Тест“ – експерт в сферата на         опаковането на храни, напитки, козметика и др.  Организатор: Кооперация ХВП

06 ноември/четвъртък

КОНГРЕСЕН ЦЕНТЪР

зала Родопи

13:00 – 15:00 Семинар на тема “Промотиране на Южна Африка посредством туризъм, храни и напитки”. Организатор:  Посолство на Република Южна Африка.

зала Пирин

11:00 – 17:00 Национална конференция „Проблеми и решения в млечния сектор”. Семинар на тема етикиране по новите изискавания на европейския регламент за млечната промишленост. Организатор:  Асоциация на млекопреработвателите в България.

зала Вихрен

10:00 – 12:00 Майсторски клас "Вертикална дегустация на вино по ценови категории" - Никол Вакулик, сомелиер, Швейцария.

13:00 – 14:00 Майсторски клас "Дегустация на местни сортове вина от Балканския регион,  представени на Винобалканика  2014″ - Станимир Стоянов, СЕБ.

14:30 – 16:00 РЕГЛАМЕНТ (ЕС) № 1169/2011 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА от 25 октомври 2011 година за предоставянето на информация на потребителите за храните върху етикетите.    Организатор:  Национална лозаро-винарска камара

зала Руен

10:00 – 17:00 Конференция „Подпомагане на био земеделието в следващия програмен период 2014-2020 при прилагане на общата селскостопанска политика в България“, организатор Българска асоциация Биопродукти и Фондация „Биоселена”

СЕМИНАРНА ЗАЛА 2

11:00 – 13:00 Кръгла маса на тема “Хлябът – храна на боговете и на хората от 21 век” Лектори: проф. Донка Байкова, проф. Божидар Попов, доц. Веселка Дулева, проф. Гроздан Караджов, Марияна Кукушева Организатор: Национален браншови съюз на хлебарите и сладкарите

15:00 – 18:00 Представяне на дейността на Българска хранителна банка и безплатна прожекция на филма Taste the Waste /Вкусът на разхищението. Лектор: Цанка Миланова.Организатор: Българска хранителна банка

СЕМИНАРНА ЗАЛА 3

11:00 – 15:00 Дегустация под мотото „Модерни в традицията”, организатор: Съюз на преработвателите на плодове и зеленчуци.

ИЗЛОЖБЕНА ЗАЛА 3

ЩАНД А25   Автентична българска кухня - Кулинарен историк

ЩАНД D2 И D4 Балкански карвинг фестивал. Организатор: Българска асоциация по карвинг

ЩАНД B1    

10:00 – 13:00 Безплатни консултации за специалисти от хранително-вкусовата    промишленост.Тема:  Как да изчислим енергийната стойност на продуктите и да я   отбележим на етикета? Какви промени в технологичната документация налагат новите изисквания за етикетирането? Консултант: ст.н.с. Христо Юруков, експерт качество и безопасност на храните.

14:00 – 16:00 Консултация по практическо прилагане на Регламент (ЕС)      №1169/2011 относно:

            1. Представяне на задължителна и доброволна информация при      етикетирането на конкретни видове или категории храни.       Възможности за пропускане на някои задължителни данни при    етикетирането на храните.

            2. Изисквания при обявяване на хранителната информация.   Верификации на проекти за етикети,  подготвени от фирми            производители, дистрибутори, вносители и търговци на храни . 

            Консултант: проф. д-р Йордан Гогов – хабилитиран експерт по            качество, безопасност и лабораторен контрол на храните. Организатор: Кооперация ХВП

07 ноември/петък

КОНГРЕСЕН ЦЕНТЪР

зала Пирин 10:00 – 12:00 Национална конференция „Проблеми и решения в млечния сектор”. Семинар на тема етикиране по новите изискавания на европейския регламент за млечната промишленост. Организатор:  Асоциация на млекопреработвателите в България.

зала Рила

12:00 – 13:00 Национален съвет на Сдружение „Традиционни сурово-сушени месни продукти”, Организатор:  Сдружение „Традиционни сурово-сушени месни продукти”.

зала Руен

11:00 – 13:00 Семинар на тема  „Туризъм и околна среда. Меморандум за разбирателство”, организатор:  Българска туристическа камара.

СЕМИНАРНА ЗАЛА 2

13:00 – 15:00 Семинар на тема „Полски хранителни продукти с презентация и дегустация на полски храни и напитки”. Организатор: Отдел за промоция на търговията и инвестициите - Посолство на Република Полша.

ИЗЛОЖБЕНА ЗАЛА 2

ЩАНД D11   Конкурс на потребителя.

13:00 - 17:00            Организатори: Асоциация на месопреработвателите в България, Асоциация „Активни потребители“ и Национална лозаро-винарска камара.

СЕМИНАРНА ЗАЛА 3

10:30 – 13:00 Научна среща “Натуралният свят на пивото”, Организатор: Институт по криобиология и хранителни технологии (ИКХТ) и Съюз на пивоварите в България (СПБ)

15:00 – 16:00 "ToxFox – или кои са хитрите начини на индустриите да ни заблуждават за “здравословни” продукти”. Лектор:  Д-р инж. Светла Николова, Организатор:  фирма АРМИНА ООД

ИЗЛОЖБЕНА ЗАЛА 3

ЩАНД А25   Автентична българска кухня - Кулинарен историк

ЩАНД D2 И D4 Балкански карвинг фестивал

                        Организатор: Българска асоциация по карвинг

ЩАНД B1    

10:00 – 13:00 Безплатни консултации за специалисти от хранително-вкусовата    промишленост.

            Тема:  Как да изчислим енергийната стойност на продуктите и да я   отбележим на етикета? Какви промени в технологичната        документация налагат новите изисквания за етикетирането? 

            Консултант: ст.н.с. Христо Юруков експерт качество и     безопасност на храните.

14:00 – 16:00 Консултация по практическо прилагане на Регламент (ЕС)      №1169/2011 относно:

            1. Представяне на задължителна и доброволна информация при      етикетирането на конкретни видове или категории храни.       Възможности за пропускане на някои задължителни данни при    етикетирането на храните.

            2. Изисквания при  обявяване на хранителната информация. Верификации на проекти за етикети,  подготвени от  фирми           производители, дистрибутори, вносители и търговци на храни . 

            Консултант: проф. д-р Йордан Гогов – хабилитиран експерт по            качество, безопасност и лабораторен контрол на храните.

            Организатор: Кооперация ХВП

08 ноември/събота

ЦЕНТРАЛНО ФОАЙЕ

11:00                         Конкурс “Златен медал с диплом” - награждаване

                                   Организатор: Агенция Булгарреклама

 

13:00                         „Конкурс на потребителя” – награждаване

                                   Организатори: Асоциация на месопреработвателите в България,                              Асоциация „Активни потребители“ и Национална лозаро-винарска камара

14.00                         Теглене на награди за посетители от анкетна карта

                                   Награди, осигурени от Техномаркет Европа

                                   Организатор: Агенция Булгарреклама

ИЗЛОЖБЕНА ЗАЛА 3

ЩАНД А25               Автентична българска кухня - Кулинарен историк

ЩАНД D2 и D4                   Балкански карвинг фестивал

                        Организатор: Българска асоциация по карвинг

 

 

Италия е страна партньор на есенните изложения на храни, които се откриват на 5-и ноември в София
8115
 

Последни материали
Виж
Подкрепете петицията!
„Копа Коджека“: Фермерите в ЕС да гласуват за самостоятелен и увеличен бюджет на ОСП
Практика
Пръскане на доматите с борна киселина в летните жеги
Зърнени култури с бъдеще
Новата храна амарант е добър вариант за сеитбообращение и регенеративно земеделие
Той е важен за Еко-НИП
БАБХ пусна актуален списък с 1038 пестициди, разрешени за упоретеба
Планира се и лабораторен хайвер
Стекове, направени от говежди клетки, вече са на пазара, неразличими от традиционните
От началото на сезона обаче е отчетено значително отстъпление
Износът на царевица от Украйна надхвърли 1 милион тона през юни
Свързани материали
Виж
Изложенията в Интер експо център - София
Хранителната индустрия осигурява над 1,6 милиарда лева добавена стойност
Есенни изненади
От днес до 16 ноември посетете 5-те изложения за храни в „Интер Експо център“
Архангел Михаил е и професионалният празник на работещите в този сектор
На МЕСОМАНИЯ 2024 браншовата асоциация ще отбележи 30-годишния си юбилей
Предстоящо
На 14 ноември се провежда Международен симпозиум по храните
Билетите за посещение са налични онлайн
Над 500 изложители от хранително-вкусовия сектор се събират в Интер Експо Център от 13 ноември
Над 500 изложители от 3 континента са в София от 13 до 16 ноември
Билетите за посещение на Международните хранителни изложения в София са в продажба
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини