Съюзът по хранителна промишленост и Федерацията на научно-техническите съюзи организират на 14 ноември петнадесетото издание на симпозиума по храните с международно участие на тема ”Европейски и световни предизвикателства за българските производители на храни и напитки”. Той ще се състои в рамките на традиционните изложения „Месомания“, Булпек, „Светът на млякото“ и „Салон на виното“, като партньори на форума са Министерството на земеделието и храните и Българската агенция по безопасност на храните.
Лекциите са по актуални теми, свързани със стандартите за качеството на хранителните добавки и на храните; законодателните изисквания при етикетирането на енергийната стойност на напитки и хранителни продукти и др.
Симпозиумът ще бъде открит в 10,30 часа на 14 ноември и ще продължи до 17 часа.
Сред дискутираните теми ще бъдат още изискванията при вноса от трети страни, на-новите изисквания към опаковките за храни и напитки, здравословното хранене и съвети към бизнеса за справяне с конкуренцията.