Начало » Пазари » Животинска продукция
24.09.2014 г.

Холандски кулинарни изкушения ще бъдат демонстрирани в София

Кухня
Холандски кулинарни изкушения ще бъдат демонстрирани в София

Един от холандските специалитети Снимка: Архив

Телешко филе по американски, сервирано върху италиански кростини със сушени домати конкасе, босилек и пармезан, тънко нарязано запечено телешко филе със сос от риба тон и солени каперси, телешко със сушени сливи, орехи, фета сирене и свежа мента и още много други изкушения от холандската кухня ще бъдат демонстрирани н а 25-и септември в София.

Традиционният кулинарен празник се организира от Посолството на Кралство Нидерландия за втора поредна година с партньорството с «МЕТРО Академия», съобщиха организаторите. 

Празникът е под надслов «Холандски кулинарни изкушения от телешко месо» ще бъде открит от посланика на Холандия Том ван Оорсхот. 

Известният холандски майстор-готвач Едгар Бурс ще представи разнообразни рецепти с телешко месо и ще покаже интересни техники за приготвянето им пред петдесет български колеги, членове на Българската асоциация на професионалните готвачи и Euro-Toques, ресторантьори и търговци. Събитието ще завърши с дегустация.

Едгар Бурс е сред водещите холандски шеф-готвачи, член е на Euro-Toques – Холандия, радетел на движението за бавно готвене. Да бъде готвач е детската мечта на Едгар. Баща му има месарница, но момчето предпочита не тезгяха, а готварската маса. Бурс е  специализирал във Франция, като оформя собствения си стил през годините, през които е работел на луксозни круизни кораби. През 80-те години е работил като шеф-готвач в Англия, а по-късно и в престижни ресторанти в Холандия.

Участвал е в кулинарни проекти на известни холандски фирми, след които и авиокомпанията KLM, универсалните магазини HEMA и супермаркетите Albert Hijn. От 2007 има собствен кулинарен бизнес и често прави кулинарни демонстрации и готвене на живо в Холандия и в други страни. 

„Развълнуван съм отново да бъде в България и да представя на колегите си нови техники за приготвяне на телешко месо“, казва Едгар Бурс, който беше и на първото издание на кулинарното събитие през 2013 и спечели много почитатели и приятели в България.

Холандия е сред водещите в Европа производители на висококачествени телешки меса, което е свързано с доминиращата позиция на страната в млечното говедовъдство.  От години холандското млечно телешко месо е световно известен деликатес, който се предлага вече и в България: магазини и ресторанти. Деликатният му вкус е гарантиран от прецизни стандарти за качество.

Пътят на холандското телешко може да бъде проследен от фермата до магазина, като потребителите имат достъп до информацията за произхода на телетата и за храната, с която са отгледани. VanDrie Group които са лидер в производството на телешко и говеждо в Холандия , ще предоставят месото за  кулинарната демонстрация. Компанията  има разработена собствена система за безопасност и притежава сертификат за хуманно отношение към животните.  По време на събитието в МЕТРО Академия ще бъде предоставена подробна информация за развитието на сектора с телешко месо в Холандия, производствените стандарти и контрола на качеството му. 

„Холандски кулинарни изкушения от телешко месо - 2014“ предоставя и прекрасна възможност за контакти и обмяна на опит между майстори-готвачи.

Кулинарната демонстрация на шеф Бурс е насочена основно към професионалистите в бранша, но амбицията на Холандското посолство и на МЕТРО Академия е  чрез тях вкусът на холандското телешко да намери все повече български почитатели.

Холандски кулинарни изкушения ще бъдат демонстрирани в София
5663

Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
Семинар за стопанисване на кестеновите гори се проведе в Благоевград
Президентът Румен Радев ще ръководи българската делегацията за участие в Конференцията по климата в Катовице
Правителството доплати 4 374 000 лв. за противоградови ракети
България ще участва за 30-ти път с национален щанд на изложението „Зелена седмица Берлин 2019“
Решения на Министерския съвет
По 40 лева коледни бонуси за пенсионерите
Пресаждане на флокс паникулата – защо и кога
Свързани материали
Виж
Традиции
Добруджанската кухня връща старите вкусове с мед от диня и маджун от захарна метла
Предстоящо
Средновековната кухня и занаяти оживяват на ФЕРМЕР ЕКСПО РАКОВСКИ 2018
Предстоящо
Фестивал на селската кухня в рамките на Фермер Експо Раковски 2018
Ароматна саксия в кухнята
Местна инициативна група
Фестивалът на селската кухня в Раковски може да се превърне в традиция
Изложения
Местната група в Раковски организира първия Фестивал на селската кухня „Вкусовете от вчера”
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам