Начало » Пазари » Животинска продукция
24.09.2014 г.

Холандски кулинарни изкушения ще бъдат демонстрирани в София

Кухня

Един от холандските специалитети Снимка: Архив

Телешко филе по американски, сервирано върху италиански кростини със сушени домати конкасе, босилек и пармезан, тънко нарязано запечено телешко филе със сос от риба тон и солени каперси, телешко със сушени сливи, орехи, фета сирене и свежа мента и още много други изкушения от холандската кухня ще бъдат демонстрирани н а 25-и септември в София.

Традиционният кулинарен празник се организира от Посолството на Кралство Нидерландия за втора поредна година с партньорството с «МЕТРО Академия», съобщиха организаторите. 

Празникът е под надслов «Холандски кулинарни изкушения от телешко месо» ще бъде открит от посланика на Холандия Том ван Оорсхот. 

Известният холандски майстор-готвач Едгар Бурс ще представи разнообразни рецепти с телешко месо и ще покаже интересни техники за приготвянето им пред петдесет български колеги, членове на Българската асоциация на професионалните готвачи и Euro-Toques, ресторантьори и търговци. Събитието ще завърши с дегустация.

Едгар Бурс е сред водещите холандски шеф-готвачи, член е на Euro-Toques – Холандия, радетел на движението за бавно готвене. Да бъде готвач е детската мечта на Едгар. Баща му има месарница, но момчето предпочита не тезгяха, а готварската маса. Бурс е  специализирал във Франция, като оформя собствения си стил през годините, през които е работел на луксозни круизни кораби. През 80-те години е работил като шеф-готвач в Англия, а по-късно и в престижни ресторанти в Холандия.

Участвал е в кулинарни проекти на известни холандски фирми, след които и авиокомпанията KLM, универсалните магазини HEMA и супермаркетите Albert Hijn. От 2007 има собствен кулинарен бизнес и често прави кулинарни демонстрации и готвене на живо в Холандия и в други страни. 

„Развълнуван съм отново да бъде в България и да представя на колегите си нови техники за приготвяне на телешко месо“, казва Едгар Бурс, който беше и на първото издание на кулинарното събитие през 2013 и спечели много почитатели и приятели в България.

Холандия е сред водещите в Европа производители на висококачествени телешки меса, което е свързано с доминиращата позиция на страната в млечното говедовъдство.  От години холандското млечно телешко месо е световно известен деликатес, който се предлага вече и в България: магазини и ресторанти. Деликатният му вкус е гарантиран от прецизни стандарти за качество.

Пътят на холандското телешко може да бъде проследен от фермата до магазина, като потребителите имат достъп до информацията за произхода на телетата и за храната, с която са отгледани. VanDrie Group които са лидер в производството на телешко и говеждо в Холандия , ще предоставят месото за  кулинарната демонстрация. Компанията  има разработена собствена система за безопасност и притежава сертификат за хуманно отношение към животните.  По време на събитието в МЕТРО Академия ще бъде предоставена подробна информация за развитието на сектора с телешко месо в Холандия, производствените стандарти и контрола на качеството му. 

„Холандски кулинарни изкушения от телешко месо - 2014“ предоставя и прекрасна възможност за контакти и обмяна на опит между майстори-готвачи.

Кулинарната демонстрация на шеф Бурс е насочена основно към професионалистите в бранша, но амбицията на Холандското посолство и на МЕТРО Академия е  чрез тях вкусът на холандското телешко да намери все повече български почитатели.

Холандски кулинарни изкушения ще бъдат демонстрирани в София
11081
 

Последни материали
Виж
Как да се справим с паякообразните акари по краставиците?
Над половината от доставените през първото полугодие идват от Турция
Нарасналият 11 пъти внос на яйца в САЩ свали цените им с 64 на сто
С 6 месеца пък е удължено лицензирането на вноса от Украйна
Румъния удължи с 3 месеца ограничението върху надценките на основни храни
Недостатъчното предлагане в страната подгря здраво цените
Китай е договорил 25 на сто от възможния износ от новата реколта ечемик в Украйна
Как зеленчуците поскъпват 4 пъти от полето до рафта
Братята Кумчеви: Без субсидии и без мрънкане работим за 5 търговски вериги от 5:30 до 18 ч
Сред историческите обекти е лятната резиденция на княз Александър Батенберг
Междуведомствена работна група обсъди опазването на културното наследство на територията на ДП „Кабиюк“
Свързани материали
Виж
Резултатите от пробите от консумираната храна ще станат ясни в понеделник
Затвориха кухня в Момчилград след хранително натравяне на работници в Кърджали
Предстоящо
Фестивал на банатската кухня в Никополско
Предстоящо
На 1 август се насладете на торлашки специалитети в Чипровци
Традиции
Добруджанската кухня връща старите вкусове с мед от диня и маджун от захарна метла
Предстоящо
Средновековната кухня и занаяти оживяват на ФЕРМЕР ЕКСПО РАКОВСКИ 2018
Предстоящо
Фестивал на селската кухня в рамките на Фермер Експо Раковски 2018
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини