Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) в Кърджали временно спря дейността на кухня-майка в Момчилград след получен сигнал за възможно хранително натравяне на 30 работници в столова на фабрика край Кърджали, съобщиха от пресцентъра на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ). Кухнята произвежда и доставя храна в 2 обекта на едно и също предприятие в Кърджали и Крумовград. В областната болница в Кърджали работниците са се оплакали от повръщане и общо неразположение
Инспекторите от ОДБХ-Кърджали са взели проби от храната, контактните повърхности и наличните суровини за лабораторен анализ. Пробите са изпратени за микробиологично изпитване в акредитирана лаборатория. От Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Кърджали са предприети мерки по компетентност към персонала, работещ в обекта. Проверени са и здравните книжки на работещите, като по тях не са открити нарушения.Резултатите от пробите се очаква да станат ясни в понеделник.
Проверката продължава и в 2-та обекта на предприятието, в които кухнята-майка доставя храна.