Омесваме гладко тесто. Разделяме го на 8-10 топки. Разточваме всяка топка на тънка кора. Отгоре разпределяме част от плънката и поръсваме с разтопено краве масло. Навиваме и поставяме в намаслена тава корите в кръг. Отново поръсваме отгоре с разтопено масло и печем на умерена фурна. След изпичането на баницата я оставяме да изстине, през което време сваряваме сиропа. Водата и захарта трябва да врът десетина минути. Заливаме студената баница и отново я слагаме за малко във фурната – на много ниска температура и при открехната врата – да се задуши.
Продукти за тестото: 1 и 1/2 ч. ч. вода, 2 с. л. олио, 1 с. л. оцет, малко сол, брашно, колкото поеме
Продукти за плънката – 400 г сирене, 4-5 яйца; за сиропа – 1 ч. ч. захар и 1 ч. ч. вода; бучка разтопено краве масло за поръсване.