Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
31.03.2014 г.

Лапад с ориз на фурна

Приготвяне: Измивате ориза, почистените лук и лапад (спанак) се нарязват на дребно и се задушават в сгорещено олио за около 5 мин. След това се добавя и оризът (предварително отцеден от водата) и се запържва за 2-3 мин. Слагат се подправките, след което сместа се изсипва в тава и се добавя вода - 3 чаши. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато водата изври и оризът омекне. Ако оризът не е омекнал, а водата е вече извряла добавяте още малко вода. Накрая (по желание) може да чукнете по едно яйце (в зависимост от колко порции предвиждате) и да допечете за 3-4 минути във фурната. Продукти: 500 гр. лапад/спанак, 1 връзка пресен лук, 1 кафена чаша кафяв (или бял) ориз, джоджен (по възможност пресен), 1 кафена лъжичка червен пипер. Необходимо време за приготвяне: 45 минути.

Лапад с ориз на фурна
16093
 

Последни материали
Виж
Важно за фермерите!
EК одобри 16 млн. лв. българска държавна помощ за напояване през 2024 г.
Интересни сравнения в производството на пресни и оранжерийни зеленчуци
Доматите в оранжерии упорито изместват полското производство
Вирусът на птичи грип се е адаптирал към бозайници
САЩ въвежда извънредни мерки за ограничаване на птичия грип по говедата
Унгария остави в сила забраната за внос на селскостопански продукти от Украйна, въпреки решението на ЕП
Гълъби по манастирски
Сделките на зелено и при останалите зърнени и маслодайни култури
За една седмица фючърсите при пшеницата поскъпнаха с 3 евро на тон
Свързани материали
Виж
Супа от лапад
Сарми с лапад и кайма
Селска баница с лапад
Лападник
Пресните листа съдържат много вода, доста белтъчини, малко мазнини, захари, безазотни екстрактни вещества, целулоза
Отгледайте си киселец и лапад
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини