Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
22.04.2019 г.

Сарми с лапад и кайма

Сарми с лапад и кайма

Измиваме лападовите листа и ги попарваме в подсолена вода. Нарязваме лука на ситно и го запържваме с почистения и измит ориз, докато станат прозрачни. Отстраняваме от огъне е прибавяме каймата, червения пипер и сол на вкус. Омесваме и от тази плънка завиваме в лападовите листа стегнати сарми. Нареждаме сармите в тенджера, заливаме ги с доматения сок и ги притискаме с плоска чиния. Захлупваме и варим на умерен огън около 40 мин.

Продукти: 12-16 листа от лапад, 500 г кайма смес, 1 1/2 к.ч. ориз, 1 глава лук, 1 к.ч. олио, 3 ч.ч. доматен сок, 1 ч.л. червен пипер, сол.

Сарми с лапад и кайма
13761
 

Последни материали
Виж
ДФЗ преведе 3 млн. лева на памукопроизводителите за Кампания 2024
До 9 юни ДФЗ ще изплати финансовата помощ
Още ден се заявява подпомагане за зимни пръскания в овощните градини
Реално с9траната ни не прилага правото на ЕС
Канонада от съдебни искове на Еврокомисията срещу България
Становища срещу промени в две наредби
От WWF алармират за опасност от застрояване на една пета от горите
Позиция
Copa и Cogeca приветстват визията на Европарламента за ОСП след 2027 г.
През 2024 година
С милиарди евро се е увеличал вноса в ЕС на селскостопански продукти от Украйна
Свързани материали
Виж
Супа от лапад
Лапад с ориз на фурна
Селска баница с лапад
Лападник
Пресните листа съдържат много вода, доста белтъчини, малко мазнини, захари, безазотни екстрактни вещества, целулоза
Отгледайте си киселец и лапад
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини