Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Сарми с лапад и кайма

Синор.БГ / 22.04.2019 г.
Сарми с лапад и кайма

Измиваме лападовите листа и ги попарваме в подсолена вода. Нарязваме лука на ситно и го запържваме с почистения и измит ориз, докато станат прозрачни. Отстраняваме от огъне е прибавяме каймата, червения пипер и сол на вкус. Омесваме и от тази плънка завиваме в лападовите листа стегнати сарми. Нареждаме сармите в тенджера, заливаме ги с доматения сок и ги притискаме с плоска чиния. Захлупваме и варим на умерен огън около 40 мин.

Продукти: 12-16 листа от лапад, 500 г кайма смес, 1 1/2 к.ч. ориз, 1 глава лук, 1 к.ч. олио, 3 ч.ч. доматен сок, 1 ч.л. червен пипер, сол.

Сарми с лапад и кайма
14042
 

Последни материали
Виж
Информация за появилия се нов серотип на син език (BTV-8) по преживните животни в България през 2025 г.
Испания предприе спешни мерки за защита на на Канарските острови от филоксера по лозата
Аграрен Университет-Пловдив
От 1 септември се вдига наема на студентските общежития
Доклад на Синор.БГ
Усещане за фермерски фалити: „Вече не можем да стигнем нулата“
Форумите ще са на 2 и 3 септември
НОКА обяви график за срещи с овцевъди по тема Ваксина в Южна България
В Украйна вече са ожънати 61% от площите с зърнени и бобови култури
Свързани материали
Виж
Супа от лапад
Лапад с ориз на фурна
Селска баница с лапад
Лападник
Пресните листа съдържат много вода, доста белтъчини, малко мазнини, захари, безазотни екстрактни вещества, целулоза
Отгледайте си киселец и лапад
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини