Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
22.04.2019 г.

Сарми с лапад и кайма

Сарми с лапад и кайма

Измиваме лападовите листа и ги попарваме в подсолена вода. Нарязваме лука на ситно и го запържваме с почистения и измит ориз, докато станат прозрачни. Отстраняваме от огъне е прибавяме каймата, червения пипер и сол на вкус. Омесваме и от тази плънка завиваме в лападовите листа стегнати сарми. Нареждаме сармите в тенджера, заливаме ги с доматения сок и ги притискаме с плоска чиния. Захлупваме и варим на умерен огън около 40 мин.

Продукти: 12-16 листа от лапад, 500 г кайма смес, 1 1/2 к.ч. ориз, 1 глава лук, 1 к.ч. олио, 3 ч.ч. доматен сок, 1 ч.л. червен пипер, сол.

Сарми с лапад и кайма
7656

Последни материали
Виж
Конференция в Брюксел
Танева: В България най-много биопроизводители има в сектор пчеларство
Закон за земята - проект
До 31 октомври ще се депозират споразуменията за ползване на пасища, мери и ливади за следващата година
Браншови организации
От 18 ноември вървят обучения в новия център за обучение, организиран от овцевъдната асоциация
Дъждовете със стопанско значение бяха решаващи за развитието по области
Топлото време съживи късните есенници в Украйна
Клуб Инвестор
Цифровизацията в земеделието ще донесе повече печалба в сектора
След като прокуратурата цяла година не публикува резултати от проверки
Разпръснаха със сълзотворен газ протест срещу замърсяване на Лоара с химикали
Свързани материали
Виж
Лапад с ориз на фурна
Селска баница с лапад
Лападник
Пресните листа съдържат много вода, доста белтъчини, малко мазнини, захари, безазотни екстрактни вещества, целулоза
Отгледайте си киселец и лапад
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам