Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
27.04.2020 г.

Супа от лапад

Супа от лапад

Ситно нарязаният лук задушаваме до омекване в сгорещената мазнина. Прибавяме настъргания морков, след това измития и нарязан лапад. Поръсваме червения пипер, разбъркваме и веднага наливаме 1 литър гореща вода. Слагаме измития ориз, посоляваме и варим, докато оризът омекне. При поднасянето подправяме супата с черен пипер и лимонов сок.

Продукти: 600 г лапад, 1 връзка пресен лук, 1 малък морков, 80 г ориз, 3-4 с. л. олио, 1/2 ч. л. червен пипер, 1/2 ч. л. смлян черен пипер, сол и лимонов сок на вкус.

Супа от лапад
18316
 

Последни материали
Виж
Броени дни остават до откриването на изложението „Природа. Лов. Риболов“ и „Цветна пролет“
Наръчник за кандидатстване – трета част
Животновъдите ще си разпределят над 2,4 милиона лева в Кампания 2025 г.
Последна прогноза от Евростат за животновъдството през 2025
Китай въведе мита за соя и царевица от САЩ
Позиция
Сортовете, които спомагат за опазване на околната среда и климата в България
Евродепутатите ще обсъдят на 13 март визията за агросектора след 2027 г.
Свързани материали
Виж
Чорба от зелев сок с кюфтенца
Агнешка яхния
Телешка супа с боб
Леща по индийски
Български борш
Доматена кремсупа с макарони
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини