Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Супа от лапад

Синор.БГ / 27.04.2020 г.
Супа от лапад

Ситно нарязаният лук задушаваме до омекване в сгорещената мазнина. Прибавяме настъргания морков, след това измития и нарязан лапад. Поръсваме червения пипер, разбъркваме и веднага наливаме 1 литър гореща вода. Слагаме измития ориз, посоляваме и варим, докато оризът омекне. При поднасянето подправяме супата с черен пипер и лимонов сок.

Продукти: 600 г лапад, 1 връзка пресен лук, 1 малък морков, 80 г ориз, 3-4 с. л. олио, 1/2 ч. л. червен пипер, 1/2 ч. л. смлян черен пипер, сол и лимонов сок на вкус.

Супа от лапад
19734
 

Последни материали
Виж
Заради недостатъчни данни за контрол въпреки липсата на нови огнища на чума
Удължиха забраната за износ на овце и кози от Румъния за ЕС до 30 юни
Доставките на ечемик за трети страни са скочили над 2 пъти
Темпото на износ на мека пшеница от ЕС почти догони това от миналия сезон
В петък Турция плати над 33 милиона евро подпомагане за стопаните
В Палестина 90 процента от земеделските семейства бедстват
Печено свинско с плънка от кайма
Само през декември доставките на зърно за чужбина са над 2 милиона тона
Износът на царевица от Украйна надхвърли 5 милиона тона през сезона
Свързани материали
Виж
Македонска супа с фасул от консерва и зеленчуци
Супа от телешка глава
Есенна супа
Супа от зрял фасул с тиквички
Великденска супа
Супа от кайма и спанак
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини