Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
27.04.2020 г.

Супа от лапад

Супа от лапад

Ситно нарязаният лук задушаваме до омекване в сгорещената мазнина. Прибавяме настъргания морков, след това измития и нарязан лапад. Поръсваме червения пипер, разбъркваме и веднага наливаме 1 литър гореща вода. Слагаме измития ориз, посоляваме и варим, докато оризът омекне. При поднасянето подправяме супата с черен пипер и лимонов сок.

Продукти: 600 г лапад, 1 връзка пресен лук, 1 малък морков, 80 г ориз, 3-4 с. л. олио, 1/2 ч. л. червен пипер, 1/2 ч. л. смлян черен пипер, сол и лимонов сок на вкус.

Супа от лапад
17856
 

Последни материали
Виж
Празът прогонва токсините, как и с какво да го готвим
Полезни съвети
С какво да подхраним стайните домати
Износът е скочил с почти 50 на сто при ръст на приходите от близо 11 на сто
Производството на яйца в Украйна достигна нивото отпреди войната
Царевицата е ожъната на 94% от планираните площи
Сеитбата на пшеницата и ечемика във Франция е пред приключване
БАБХ нямало да умъртвява стадото във Велинград, само ще ограничава заболяването
Ето какво казва науката
Трябва ли да заравяме сидератите през есента?
Свързани материали
Виж
Български борш
Доматена кремсупа с макарони
Празена чорба със зелев сок
Български борш
Оризова супа от овче месо
Картофена супа със сирене
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини