Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Лападник

Селска баница с лапад
Синор.БГ / 07.06.2011 г.

Приготвяне: От брашното, солта и водата смесваме тесто като за баница. Тестото се разделя на няколко топки и се оставят да се отпуснат. Всяка топка се разточва по отделно, оставят се да позасъхнат. Добре почистения и измит лапад се нарязва на ситно и се запържва в мазнината. В намазана с олио тава нареждаме ред кори, ред от получената смес и леко напръскваме отгоре с мазнина. Най-отгоре поръсваме само мазнина. Пече се в умерена фурна на 180 градуса.

Необходими продукти: брашно 1кг, олио, 200 гр, лапад 1 кг, сол.

Лападник
16507
 

Последни материали
Виж
Търгът за хлебна пшеница бе отменен и пренасрочен за 23 декември
Йордания пак закупи само половината от планирания фуражен ечемик
Предстои унищожаването им съгласно действащото законодателство
Иззеха над половин тон внасяни от Сърбия храни без нужните документи
До тук ЕК е раздала 178 млн.
МЗХ очаква отговор от Брюксел за европейска помощ за царевицата
Законодателни промени
Пакет Омнибус ускорява въвеждането на пестициди и маха дневниците за третиране
За периода от 2022 до 2024 г.
Доходите в земеделието се сриват: Аграрният доклад показва тревожни данни
Заедно с Винария и Фудтех
Пловдивският панаир подготвя селскостопанската изложба АГРА 2026
Свързани материали
Виж
Баница със свинско месо
Баница с кисело зеле и праз
Баница с кисело зеле и праз
Баници с плънка от месо
Според авторитетен кулинарен пътеводител
Родната баница със сирене е световното тестено изделие за 2021 година
Селска баница
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини