Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
07.06.2011 г.

Лападник

Селска баница с лапад

Приготвяне: От брашното, солта и водата смесваме тесто като за баница. Тестото се разделя на няколко топки и се оставят да се отпуснат. Всяка топка се разточва по отделно, оставят се да позасъхнат. Добре почистения и измит лапад се нарязва на ситно и се запържва в мазнината. В намазана с олио тава нареждаме ред кори, ред от получената смес и леко напръскваме отгоре с мазнина. Най-отгоре поръсваме само мазнина. Пече се в умерена фурна на 180 градуса.

Необходими продукти: брашно 1кг, олио, 200 гр, лапад 1 кг, сол.

Лападник
15730
 

Последни материали
Виж
Служебен кабинет
Украинската помощ ще бъде преведена на 52 хиляди земеделци до 15 май
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Томбола с награди при покупка
Започна Великденски Кооперативен Базар в София
Нормативни промени
Новите ставки за биопроизводство през 2024 г., които ще се обсъждат до 20 май
Свързани материали
Виж
Баници с плънка от месо
Според авторитетен кулинарен пътеводител
Родната баница със сирене е световното тестено изделие за 2021 година
Селска баница
Баница със свинско месо
Усукана баница
Усукана баница
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини