Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Лападник

Селска баница с лапад
Синор.БГ / 07.06.2011 г.

Приготвяне: От брашното, солта и водата смесваме тесто като за баница. Тестото се разделя на няколко топки и се оставят да се отпуснат. Всяка топка се разточва по отделно, оставят се да позасъхнат. Добре почистения и измит лапад се нарязва на ситно и се запържва в мазнината. В намазана с олио тава нареждаме ред кори, ред от получената смес и леко напръскваме отгоре с мазнина. Най-отгоре поръсваме само мазнина. Пече се в умерена фурна на 180 градуса.

Необходими продукти: брашно 1кг, олио, 200 гр, лапад 1 кг, сол.

Лападник
16411
 

Последни материали
Виж
Франция забрани пазарите, събирането и движението на говеда в страната
Бъдещето е в новата вълна на промяната
Безпомощното политическо театро отдавна не впечатлява фермерите
Бърза манджа със зелени домати
Ден на българския производител - Сливен 2025
Тайната на успешните
Историята на мощния кооператив в Италия ВОГ започва от 19 век с 22-ма фермери
Времето ще се затопли към края на следващата седмица
Свързани материали
Виж
Баница със свинско месо
Баница с кисело зеле и праз
Баница с кисело зеле и праз
Баници с плънка от месо
Според авторитетен кулинарен пътеводител
Родната баница със сирене е световното тестено изделие за 2021 година
Селска баница
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини