Начало » Пазари » Животинска продукция
12.05.2017 г.

Дори мазните сирена, млека и сметаната не повишават риска от инсулт или инфаркт

sinor

Статия, публикувана от международна група специалисти в изданието European Journal of Epidemiology, опровергава изключително разпространената представа за вредата от млечните продукти, съдържащи голям процент мазнини. Авторите на материала анализирали данните, публикувани в по-ранни 29 изследвания по въпроса и проведени през последните 35 години в различни части на света с участието на почти 950 хил. души.

Всички проучвания били посветени на връзката между консумацията на млечни продукти и повишения риск от преждевременна смърт, включително заради проблеми със сърцето и съдовата система.

При настоящия анализ не била открита никаква връзка между повишения риск от развиване на заболявания на сърдечно-съдовата система от участниците в изследванията и това в какви количества и доколко мазни млечни продукти са консумирали.

Нещо повече, анализът показва, че ферментиралите млечни продукти (сметана, кисело мляко, някои сирена и др.) действат точно в обратната посока – макар и в малка степен, те понижават вероятността от възникване на проблеми със сърцето и съдовата система.

Дори мазните сирена, млека и сметаната не повишават риска от инсулт или инфаркт
7631
 

Последни материали
Виж
Горските педагози са обучили над 15 000 деца през 2024 г.
От 11 до 19 април ще продължи инициативата на МЗХ „Великденска кошница“
Тази нощ пристига кораб с 58 000 хиляди тона канадска рапица във Варна
Кубота България оглави пазара на трактори за първото тримесечие на 2025 г.
ДФЗ плати 102 млн. лв. за необлагодетелствани райони
Русия очаква ръст на засетите площи с 1 млн. хектара
Свързани материали
Виж
Експорт и внос на българското сирене
САЩ е най-големият ни пазар в износа на сирене към трети страни
Предстоящо
Законът за имитиращите продукти въвежда драстични мерки за контрол
Съвети към потребителите от БАБХ
Как да разпознаем имитиращите продукти, съдържащи в състава си мляко
За прокуратурата нямало данни за престъпление дори след затваряне от БАБХ
Нормативна уредба крие името на производител на некачествено сирене
Всички заведения за хранене трябва да информират за имитиращи млечни продукти в храната
Потребители настояват за забрана на имитиращи продукти – сирене, кашкавал и кисело мляко
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини