Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
02.12.2016 г.

Зимен гювеч

Нарязваме лука на филийки и го задушаваме в мазнината. Щом поомекне, го прехвърляме в глинен гювеч и прибавяме нарязаните картофи. Изсипваме гювеча от буркана и подправяме с черен пипер е сол. Разбъркваме и наливаме 1 к.ч. топла вода. Захлупваме и печем в умерена фурна. Когато е почти готов, заливаме гювеча с яйцата, разбити с киселото мляко, и го връщаме във фурната, за да се запече заливката. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Продукти: 1 буркан консервиран гювеч, 500 г картофи, 3-4 глави лук, 3-4 яйца, 1-2 ч.ч. кисело мляко, 3-4 с.л. олио, магданоз, черен пипер, сол.

Зимен гювеч
5341
 

Последни материали
Виж
Бъдещи разговори в МЗХ
Отрязаните от украинската помощ производители на овес, ръж и тритикале очакват обезщетения
Румъния: Държавен служител е заподозрян в земеделска измама на стойност 561 000 евро
МЗХ
Обследват пораженията от падналата градушка в Централна България
Новият сорт показва желаният баланс от добив, устойчивост и качество на реколтата
Отлични отзиви от Виго за ранната реколта краставици в Петрич
Одобрени са 1 558 проекти за екологична модернизация за над 320 млн. лв. по НПВУ
Над 600 противоградови ракети са изстреляни в Пловдивско, Хасковско, Старозагорско и Сливенско през последните часове
Свързани материали
Виж
Заек по манастирски
Говеждо касапски гювеч
Гъби със зарзават в пръстен гювеч
Зелен гювеч
Гювеч с пиле
Каша от сирене по бански
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини