Обелваме лука, отрязваме го отгоре и издълбаваме. В олиото и малко вода задушаваме ситно нарязаните гъби, вътрешностите на лука, настъргания морков, нарязаните чушки, доматеното пюре, скълцаните магданоз, чубрица и целина. Поръсваме с черния пипер, посоляваме. С получената смес пълним лука, но не съвсем догоре. Нареждаме го в намаслена тавичка, сипваме 1 ч. ч. вода и покриваме тавичката с амбалажна хартия или фолио. Печем 30 минути на умерена фурна. Изваждаме от печката и със супена лъжица допълваме със смес, приготвена от разбитите яйца и настъргания кашкавал. Рязваме и по парченце краве масло. Запичаме 10 минути. Преди поднасяне поръсваме със скълцан магданоз.
Продукти: 6 големи глави кромид лук, 1 ч. ч. нарязани сварени гъби, 1 настърган морков, 1 чушка, 2 с. л. доматено пюре, 1 връзка магданоз, стрък чубрица, 2-3 листа целина, 4 с. л. олио, 60 г краве масло, 2 яйца, ½ ч. ч. настърган кашкавал, сол на вкус.