Изпържваме семките на сух тиган и ги смиламе. Смесваме ги със счукания чесън, настъргания кашкавал, босилека, магданоза и всичко объркваме с 3 с. л. олио. Измесваме каймата с яйцето, галетата, горчицата и 2 с. л. топла вода. Подправяме със сол и черен пипер и омесваме. Оставяме сместа да стегне в хладилника за 30 минути и оформяме с мокри ръце кюфтетата. Във всяко правим вдлъбнатина в средата, която пълним със слънчогледовата смес. Покриваме плънката с част от каймата и пържим кюфтетата в силно сгорещеното олио.
Продукти: 600 г кайма (смес), 1 яйце, 50 г белени слънчогледови семки, 50 г кашкавал, 2 скилидки чесън, по чаена лъжиза босилек и магданоз, 1 ч. л. горчица, брашно или галета, сол, черен пипер и олио