Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
05.02.2020 г.

Кюфтенца по овчарски

Кюфтенца по овчарски

Прибавяме към каймата на вкус черен и червен пипер, сол, чубрица и ситно нарязан магданоз. Омесваме добре и оформяме от сместа малки кюфтенца с размери на топчета за супа. Изпържваме ги в сгорещеното олио и ги нареждаме в тавичка. Разбиваме яйцето, прибавяме киселото мляко и счукания чесън и с тази смес заливаме изпържените кюфтенца. Отгоре поръсваме с мазнината от пърженето и слагаме ястието да се запече в гореща фурна.

Продукти за 4 порции: 600 г кайма /смес/, 1 кофичка кисело мляко, 1 яйце, магданоз, чубрица, 2-3 скилидки чесън, черен и червен пипер, олио, сол.

Кюфтенца по овчарски
14205

Последни материали
Виж
Заради изключително слабото търсене и спада на цените в комплекса на растителните масла
Олиото в Украйна поевтиня с близо 200 долара на тон само за ден
Заради открити мъртви животни и разминаване с изискванията за качество
Алжир върна партиди с пшеница от Франция и Канада
След сигнал за опит за внос в Белгия на партида сусам с етилен оксид
Във Франция изтеглиха над 7000 продукта с канцероген от пазара
В насаждението е направен тракторен път в нарушение на законния ред
Разкриха масова незаконна сеч на бук и габър в манастирски гори
Те трябва да бъдат включени в стратегиите и дейностите на сектора
Потенциалът на кулинарният и винен туризъм у нас не се използва пълноценно
Кражба на животни завърши щастливо за собственника
Свързани материали
Виж
Кюфтета от кайма и зрял фасул
Кюфтета с пиперки и гъби
Кюфтета със сусам
Кюфтенца с бира
Вкусно
Кюфтета по тревненски
Кюфтета със сос от патладжани
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2021
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам