Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Кюфтенца по овчарски

Синор.БГ / 05.02.2020 г.
Кюфтенца по овчарски

Прибавяме към каймата на вкус черен и червен пипер, сол, чубрица и ситно нарязан магданоз. Омесваме добре и оформяме от сместа малки кюфтенца с размери на топчета за супа. Изпържваме ги в сгорещеното олио и ги нареждаме в тавичка. Разбиваме яйцето, прибавяме киселото мляко и счукания чесън и с тази смес заливаме изпържените кюфтенца. Отгоре поръсваме с мазнината от пърженето и слагаме ястието да се запече в гореща фурна.

Продукти за 4 порции: 600 г кайма /смес/, 1 кофичка кисело мляко, 1 яйце, магданоз, чубрица, 2-3 скилидки чесън, черен и червен пипер, олио, сол.

Кюфтенца по овчарски
22986
 

Последни материали
Виж
Доклад на Синор.БГ
Седмицата: Накъде вървим, г-н Тахов?
Извършени са 46 проверки за установяване на щети върху селскостопанско имущество
Нападенията от мечки в Сомлянско зачестиха през септември
Закупени са планираните 100 000 тона с доставка през ноември и декември
Цената на меката пшеница се понижи на търга за внос в Тунис
Установиха само 2 нарушения при над 7000 проверки на ловци и дружинки
Първият лов на дива свиня и дребен дивеч за сезона премина без инциденти
Започна сеитбата на есенната пшеница и рапица
Жътвата на слънчогледа в Добричко приключва с над 170 килограма от декар
Настояваме в бъдещите мерки да се включи финансиране на напояването
Намаленият с 20 на сто бюджет на ОСП за България след 2027 г. е неприемлив
Свързани материали
Виж
Кюфтета от картофи и ориз
Кюфтета от кайма и зрял фасул
Кюфтета с пиперки и гъби
Кюфтета със сусам
Кюфтенца с бира
Вкусно
Кюфтета по тревненски
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини