Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Кюфтета от кайма и зрял фасул

Синор.БГ / 28.05.2020 г.
Кюфтета от кайма и зрял фасул

Накисваме за 1 нощ фасула в студена вода. На другия ден го сваряваме в подсолена вода, отцеждаме и го претриваме през цедка, като отстраняваме люспите. Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги намачкваме с вилица. Прибавяме бобеното пюре, каймата, ситно нарязания лук, разбитите яйца, накиснатия и отцеден хляб. Подправяме със ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол на вкус. Омесваме сместа и оформяме от нея малки кюфтенца. Овалваме ги в галетата и ги изпържваме всгорещената мазнина.

Продукти: 2 ч.ч.зрял фасул, 4-5 картофа, 2 глави лук, 300 г кайма, 2 яйца, 1 филия сух хляб /без кората/, 1 к.ч.галета, 1 к.ч. олио, магданоз, черен пипер, сол.

Кюфтета от кайма и зрял фасул
20424
 

Последни материали
Виж
Доклад на Синор.БГ
Седмицата: Накъде вървим, г-н Тахов?
Извършени са 46 проверки за установяване на щети върху селскостопанско имущество
Нападенията от мечки в Сомлянско зачестиха през септември
Закупени са планираните 100 000 тона с доставка през ноември и декември
Цената на меката пшеница се понижи на търга за внос в Тунис
Установиха само 2 нарушения при над 7000 проверки на ловци и дружинки
Първият лов на дива свиня и дребен дивеч за сезона премина без инциденти
Започна сеитбата на есенната пшеница и рапица
Жътвата на слънчогледа в Добричко приключва с над 170 килограма от декар
Настояваме в бъдещите мерки да се включи финансиране на напояването
Намаленият с 20 на сто бюджет на ОСП за България след 2027 г. е неприемлив
Свързани материали
Виж
Кюфтета от картофи и ориз
Кюфтенца по овчарски
Кюфтета с пиперки и гъби
Кюфтета със сусам
Кюфтенца с бира
Вкусно
Кюфтета по тревненски
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини