Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
28.05.2020 г.

Кюфтета от кайма и зрял фасул

Кюфтета от кайма и зрял фасул

Накисваме за 1 нощ фасула в студена вода. На другия ден го сваряваме в подсолена вода, отцеждаме и го претриваме през цедка, като отстраняваме люспите. Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги намачкваме с вилица. Прибавяме бобеното пюре, каймата, ситно нарязания лук, разбитите яйца, накиснатия и отцеден хляб. Подправяме със ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол на вкус. Омесваме сместа и оформяме от нея малки кюфтенца. Овалваме ги в галетата и ги изпържваме всгорещената мазнина.

Продукти: 2 ч.ч.зрял фасул, 4-5 картофа, 2 глави лук, 300 г кайма, 2 яйца, 1 филия сух хляб /без кората/, 1 к.ч.галета, 1 к.ч. олио, магданоз, черен пипер, сол.

Кюфтета от кайма и зрял фасул
20172
 

Последни материали
Виж
Иззети са 49 моторни превозни средства и 23 моторни триона
Горските отчетоха близо 10 на сто ръст на проверките на полугодието
Скъпо излезе само малко количество, закупено чрез частна сделка
Южна Корея се запасява усърдно с по-евтина фуражна царевица на търгове
При проверка на БАБХ, МВР и ДАНС в северна България на 24 юли
Иззеха неразрешени продукти за растителна защита от търговци и фермери
Огънят вероятно е тръгнал от мълния, поразила кравефермата
В Свищовско 23 крави загинаха в пожар, унищожени са и 5000 бали сено
Близо 2000 декара с есенно зърно са пострадали от неблагоприятни събития
Фермерите отчитат по-високи добиви от пшеницата в Ямболско
Съвети навреме
Важни съвети за поливане на растенията в горещини като сегашните
Свързани материали
Виж
Кюфтета от картофи и ориз
Кюфтенца по овчарски
Кюфтета с пиперки и гъби
Кюфтета със сусам
Кюфтенца с бира
Вкусно
Кюфтета по тревненски
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини