Такова производство може да се окаже добър източник на допълнителни доходи. Най-подходящи за целта са сортовете Балкан, Кармело, Кан и други, които са сравнително устойчиви на вирусни и гъбни болести, ранозрели са, с високо качество на плодовете.
Семената за производството на разсад се засяват през юли. Най-добре е разсадът да се пикира в саксийки или кубчета. Той е готов за разсаждане около месец след сеитбата. Не бива да се допуска засаждане на прераснал разсад.
Разсадът се засажда в полиетиленови или стъклени оранжерии, освободени от ранни зеленчуци. Площта предварително се почиства от растителни остатъци, навлажнява се и се обработва на дълбочина 20-25 сантиметра, без да се обръща почвеният пласт. Най-добре е засаждането да стане на двуредова лента при разстояния 90+50х35 см, в по-хладни дни, привечер. В оранжериите се поддържа подходящ микроклимат, като температурната разлика между най-високата и най-ниската температура трябва да е от 6 до 8 градуса. Това става чрез редовно проветряване, а при нужда оранжериите се препокриват с допълнително фолио или се отопляват, за да не се допуснат температури, по-ниски от 10-12 градуса.
С настъпването на есента се намаляват поливната норма и честотата на поливките. Полива се преди обяд, а след това оранжериите се проветряват. При нужда се подхранва с по 15-20 кг/дка амониева селитра. Растенията се формират едностъблено, като растежният им връх се прекършва в средата на октомври. Беритбите започват около 20 септември. Когато температурите паднат, недозрелите плодове се обират и се оставят за доузряване.