Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Дроб-сарма

Мая Асенова / 27.09.2025 г.
Дроб-сарма

Сваряваме дреболиите в гореща подсолена вода. Отцеждаме и щом изстинат, ги нарязваме на дребни кубчета. В сгорещената мазнина пържим наситнения лук, докато омекне. Прибавяме ориза и го пържим, докато стане стъклен. Наръсваме сместа със сол и черен пипер и я прибавяме към дреболиите. Хубаво объркваме и подпрпавяме с джоджен и чубрица. Пълним булото с тази смес, завръзваме го и го печем в намаслена тавичка, на чието дъно сме сипали малко бульон от варенето на дреболиите. Печем, докато булото поруменее равномерно.

Ако нямаме було, разбиваме 3 яйца с 2 с.л. брашно, прибавяме 1 ч.ч. кисело мляко, посоляваме, разбъркваме и с тази смес заливаме почти изпечената дроб-сарма. Печем само на горен реотан, докато заливката поруменее.

Продукти за 5-6 порции: 1 було, дреболиите от 1 агне без черния дроб, 1 връзка пресен лук, 3-4 с.л. олио и масло, 1 ч.ч. ориз, сол, черен пипер, сух джоджен, суха чубрица.

 

Дроб-сарма
129
 

Последни материали
Виж
Седмичен обзор: Какво движи цените на пшеница, царевица и олио на световните пазари
Благодарение на рекордните площи
Реколтата от картофи в Германия се очертава най-богатата от 25 години
Делът на Румъния в доставките за трети страни надхвърля 50 на сто
ЕС навакса част от голямото изоставане в износа на мека пшеница
Основните клиенти свиха покупките за 2 месеца от началото на сезона
Египет излезе начело сред вносителите на пшеница от Украйна
Септември е най-доброто време за засаждане на лилиите
Дроб-сарма
Свързани материали
Виж
Гювеч с агнешки дреболии
Дроб на скара с пушени гърди
Великденска супа
Хуманно отглеждане
Гъшият дроб от птици без принудително гушене е с тройна цена
Производителите се надяват така да отстранят етичните проблеми с гушенето
Във Франция създадоха гъши дроб от епруветка
Ордьовър от гъши дроб
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини