Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
10.03.2025 г.

Гювеч с ориз и лукчета

Гювеч с ориз и лукчета

Обелваме лукчетата, разцепваме ги до половината на кръст и ги варим до омекване във вода, към която сме прибавили оцета и малко сол. Отделно нарязваме на ситно лука и чесъна. Посоляваме и запържваме в 1 к.ч. олио. Прибавяме ориза и също го позапържваме. Наливаме 2 1/2ч.ч. гореща вода, в която сме размили доматеното пюре, посоляваме, поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и оставяме сместа да ври, докато се посвари оризът. Тогава изсипваме в намаслена тавичка, нареждаме отгоре лукчетата, така че да потънат наполовина и заливаме с останалото олио. Печем гювеча в умерено силна фурна.

Продукти за 4 порции: 30 малки лукчета, 2-3 с.л. оцет, 2 глави лук, 1 глава чесън, 1 с.л. доматено пюре, 1 1/2 к.ч. олио,  1 непълна ч.ч. ориз, магданоз, черен пипер, сол.

Гювеч с ориз и лукчета
5351
 

Последни материали
Виж
Популациите на всички селскостопански животни в ЕС са намалели
Определена е ставката по еко схемата за биоразнообразието в горски екосистеми за 2024 г.
Изложение Free From Specialty Food & Wine 2025
Родният бизнес се нарежда сред лидерите в здравословните храни
Манастирска яхния
Агростатистика към 19 юни 2025 г.
И реколтата от ягоди се е сринала с над 2 хиляди тона заради студовете
Главния изпълнителен директор на Yara проучва възможностите за бизнес в Украйна
Свързани материали
Виж
Пълнени чушки с боб и орехи
Зрял фасул с праз и моркови
Кюфтета от картофи и ориз
Картофи, задушени със зеленчуци
Супа от лапад
Лятна манджа
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини