Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
16.06.2021 г.

Картофи, задушени със зеленчуци

Картофи, задушени със зеленчуци

Нарязваме лука на тънки филийки, картофите - на едри парчета, чушките - на тънки ивички, а доматите разрязваме на четири. Загряваме олиото в отворена тенджера под налягане и запържваме лука и картофите. Наливаме 4-5 с.л. вода, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Прибавяме пиперките и доматите. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 15 мин. Готовото ястие поръсваме със ситно нарязания магданоз.

Продукти за 4 порции: 7-8 картофа, 3 глави лук, 3 с.л. олио, 3 пиперки, 4 домата, 1 с.л. ситно нарязан магданоз, черен пипер, сол.

Картофи, задушени със зеленчуци
22403
 

Последни материали
Виж
Анализ
Март 2025 г. е вторият най-топъл месец спрямо 1991–2020 г.
В Страстната седмица
Велики вторник е ден за поучения как да творим блага
Проекти се приемат до 11 юни
Във Враца се провежда бизнес форум за партьорства между България и Сърбия
Влиза в сила забраната за улов на риба и други водни организми през размножителния им период
Ставки
От 15 до 30 април кандидатствате за помощта за хуманно отношение към птиците
Практика
Правилно използване на яйчните черупки в градината
Свързани материали
Виж
Сериозни промени в цените на селскостопански продукти в Германия
Над 1 млн. лв. са получили 274 земеделски стопани през 2024 г.
2 млн. лева получават картофопроизводителите за борба с вредителите
Полезни съвети
Режем картофите, когато няма достатъчно посадъчен материал
Актуални данни от МЗХ
През 2024 г. сме произвели 128 хиляди тона домати и само 114 хил. т картофи
Пълнени пиперки с извара
Пълнени картофи по манастирски
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини