Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Да си направим зелник

Синор.БГ / 10.04.2011 г.

Замесваме меко тесто от водата, солта, оцета и брашното. Омесваме тестото добре, разделяме го на 12 части, покриваме ги с влажна кърпа и ги оставяме да престоят половин час на топло. После от всяко топче разточваме по една тънка кора. Разрязваме всяка кора на четири и последователно запичаме леко всяко парче върху затопления котлон. Отделно нарязваме зелката на ситно и я запържваме в сгорещената мазнина. В намаслена тавичка разстиламе част от препечените кори. Поръсваме отгоре с разтопено масло и разстиламе част от плънката. После слагаме отново кори, поръсваме с масло и разстиламе плънка. Повтаряме така, докато свършат продуктите. Най-отгоре покриваме с кори. Поръсваме обилно с останалата мазнина и печем в предварително загрята умерена фурна.

Продукти: 3 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. хладка вода, 1 щипка сол, 1 с.л. оцет за плънката: 1 малка кисела зелка, 1 к.ч. олио за намазване на корите.

Да си направим зелник
11702
 

Последни материали
Виж
Финансиран по Околна среда
Горските ще изпълняват проект за НАТУРА в Югозападна България
Преговори по финансовата рамка 2028-2034 г.
ЕК отстъпва за обединяване на финансирането по ОСП и регионалните фондове
За транспорт на изложбени продукти
МЗХ пусна обществена поръчка за 200 хил. лв. за логистика при европейски изложения
Подготовка за зимата
Как правилно да съхраняваме плодовете и зеленчуците заедно
Нова кабина, нов дизайн и нови мощности поставят по-висок стандарт в пръскането
Три нови пръскачки представя AGRIFAC
Насоки за каниддатстване – трета част
При данъчни задължения до 50 000 лв. пак може да се получат субсидии
Свързани материали
Виж
Лахмаджун
Сътрудничество
Швейцарци финансират лаборатория за изследване на ДНК на животните
Пирог с гъби и лук
Милинки за децата
Пържени колбаси в тесто
Френска пита
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини