Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Да си направим зелник

Синор.БГ / 10.04.2011 г.

Замесваме меко тесто от водата, солта, оцета и брашното. Омесваме тестото добре, разделяме го на 12 части, покриваме ги с влажна кърпа и ги оставяме да престоят половин час на топло. После от всяко топче разточваме по една тънка кора. Разрязваме всяка кора на четири и последователно запичаме леко всяко парче върху затопления котлон. Отделно нарязваме зелката на ситно и я запържваме в сгорещената мазнина. В намаслена тавичка разстиламе част от препечените кори. Поръсваме отгоре с разтопено масло и разстиламе част от плънката. После слагаме отново кори, поръсваме с масло и разстиламе плънка. Повтаряме така, докато свършат продуктите. Най-отгоре покриваме с кори. Поръсваме обилно с останалата мазнина и печем в предварително загрята умерена фурна.

Продукти: 3 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. хладка вода, 1 щипка сол, 1 с.л. оцет за плънката: 1 малка кисела зелка, 1 к.ч. олио за намазване на корите.

Да си направим зелник
11823
 

Последни материали
Виж
След семинара на НАЗ
Жекова: В Румъния с напояване жънат 1 200 кг царевица, у нас – 250 кг
Иван Халваджиев и как постоянството дава резултати
Цените им варират между 3 и 300 лева
Коледни дръвчета - отсечени и живи - пусна на пазара Югоизточното предприятие
Неприсъствено заседание
След масовите протести кабинетът оттегли законопроектите за бюджетите за 2026 г.
Новата тарифа в евро е обнародвана днес
Таксата при искане смяна на предназначението на нивите скача от 50 лв. на 102 евро
Бизнесът предупреждава за рисковете, които грозят фермерите от пълното прилагане на СВАМ
Свързани материали
Виж
Лахмаджун
Сътрудничество
Швейцарци финансират лаборатория за изследване на ДНК на животните
Пирог с гъби и лук
Милинки за децата
Пържени колбаси в тесто
Френска пита
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини