Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Да си направим зелник

Синор.БГ / 10.04.2011 г.

Замесваме меко тесто от водата, солта, оцета и брашното. Омесваме тестото добре, разделяме го на 12 части, покриваме ги с влажна кърпа и ги оставяме да престоят половин час на топло. После от всяко топче разточваме по една тънка кора. Разрязваме всяка кора на четири и последователно запичаме леко всяко парче върху затопления котлон. Отделно нарязваме зелката на ситно и я запържваме в сгорещената мазнина. В намаслена тавичка разстиламе част от препечените кори. Поръсваме отгоре с разтопено масло и разстиламе част от плънката. После слагаме отново кори, поръсваме с масло и разстиламе плънка. Повтаряме така, докато свършат продуктите. Най-отгоре покриваме с кори. Поръсваме обилно с останалата мазнина и печем в предварително загрята умерена фурна.

Продукти: 3 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. хладка вода, 1 щипка сол, 1 с.л. оцет за плънката: 1 малка кисела зелка, 1 к.ч. олио за намазване на корите.

Да си направим зелник
11618
 

Последни материали
Виж
Приемът ще е 9-11 септември
Отворено е ново кандидатстване по схемите Училищен плод и Училищно мляко
Плащането ще е с редукция от 0,6%
Финансова помощ за свиневъдите: Подробности за втория транш
Реколтата, отчетена към септември 2025 г.
Статистиката отчете сривовете в овощарството за 2025 г.
Актуални данни на МЗХ
Само доматите в оранжерии и краставиците на открито бележат ръст в добивите това лято
Износът е за близо 22 млрд. евро, вносът за 17 млрд.
Стабилност на износа на селскостопански храни от ЕС през май 2025 г.: Тенденции и ключови пазари
Безапелационният победител Bunge ще достави планираните 125 000 тона
Меката пшеница поевтиня на международния търг за внос в Тунис
Свързани материали
Виж
Лахмаджун
Сътрудничество
Швейцарци финансират лаборатория за изследване на ДНК на животните
Пирог с гъби и лук
Милинки за децата
Пържени колбаси в тесто
Френска пита
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини