Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
10.04.2011 г.

Да си направим зелник

Замесваме меко тесто от водата, солта, оцета и брашното. Омесваме тестото добре, разделяме го на 12 части, покриваме ги с влажна кърпа и ги оставяме да престоят половин час на топло. После от всяко топче разточваме по една тънка кора. Разрязваме всяка кора на четири и последователно запичаме леко всяко парче върху затопления котлон. Отделно нарязваме зелката на ситно и я запържваме в сгорещената мазнина. В намаслена тавичка разстиламе част от препечените кори. Поръсваме отгоре с разтопено масло и разстиламе част от плънката. После слагаме отново кори, поръсваме с масло и разстиламе плънка. Повтаряме така, докато свършат продуктите. Най-отгоре покриваме с кори. Поръсваме обилно с останалата мазнина и печем в предварително загрята умерена фурна.

Продукти: 3 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. хладка вода, 1 щипка сол, 1 с.л. оцет за плънката: 1 малка кисела зелка, 1 к.ч. олио за намазване на корите.

Да си направим зелник
11427
 

Последни материали
Виж
Въпреки очевидно високите цени на поредния търг
Тайван упорито се придържа към вноса на хлебна пшеница само от САЩ
Отчет на държавната агенция
Близо за месец са изстреляни 4 024 ракети срещу градоносни облаци
Масов отказ да садят картофи
МЗХ
Напомняне - до 10 дни след градушките подайте сигнал за оглед!
Инвестиции
BASF прави нов завод за сярна киселина за полупроводници в Германия
Популацията им в България е около и над хиляда
ЕП разхлабва мерките за защита на вълците
Свързани материали
Виж
Лахмаджун
Сътрудничество
Швейцарци финансират лаборатория за изследване на ДНК на животните
Пирог с гъби и лук
Милинки за децата
Пържени колбаси в тесто
Френска пита
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини