Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
22.10.2014 г.

Френска пита

На слаб котлон разбиваме яйцето със захарта за крема. Прибавяме бадемовото брашно, хубаво разбъркваме и ароматизираме с рома. В  тава поставяме едната кора мнoгoлистно тесто. Покриваме внимателно с бадемовия крем и отгоре похлупваме с втората кора. Печем в предварително загрята на 160°-180° фурна за около 10 минути. 

Продукти: 2 листа мнoгoлистно тесто с диаметър 24 см; За бадемовия крем – 100 г захар, 1 яйце,  50 г бадемово брашно, 2 с. л. ром.

Френска пита
10066
 

Последни материали
Виж
Проверки
Проверка на БАБХ опровергава сигнал за вредни шоколади на пазара
Пукнатини в кората на дърветата – причини и мерки
Сдружаване
БФС учреди Северозападен аграрен съюз във Враца
Леща по индийски
Слънчогледът ще поскъпва в Украйна
Сривът в агросектора през 2024 г. надхвърля 1,1 милиарда лева
Свързани материали
Виж
БАБХ
След 12 дни казусът с „арестуваните“ крави на Капъкуле върви към разрешаване
Служебният премиер Димитър Главчев
До месец ще бъде избран изпълнител за реконструкцията на ГКПП „Капитан Андреево“
Информационни срещи
Фермери към администрацията: Вашите грешки от Кампания 2023 година ни струват много пари!
Тютюнопроизводителите и занапред ще получават държавна подкрепа
МЗХ получава близо половин милион лева за капиталови разходи
Кабинетът одобри 332,8 хил. лева за лабораторията на „Капитан Андреево”
В отговор на въпроси на Синор.бг
Близо 5 хиляди проверки повече са направени на „Капитан Андреево” през октомври и ноември
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини