Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
22.10.2014 г.

Френска пита

На слаб котлон разбиваме яйцето със захарта за крема. Прибавяме бадемовото брашно, хубаво разбъркваме и ароматизираме с рома. В  тава поставяме едната кора мнoгoлистно тесто. Покриваме внимателно с бадемовия крем и отгоре похлупваме с втората кора. Печем в предварително загрята на 160°-180° фурна за около 10 минути. 

Продукти: 2 листа мнoгoлистно тесто с диаметър 24 см; За бадемовия крем – 100 г захар, 1 яйце,  50 г бадемово брашно, 2 с. л. ром.

Френска пита
10698
 

Последни материали
Виж
Инвестиции в технологична и екологична модернизация
НАЗ предлага пренасочване на средства по НПВУ
Двамата земеделски министри подписаха меморандум
Подобряваме партньорството си с Ирак, закъдето изнасяме предимно олио
От розоварната до кланицата
Собственикът на прочутия Етнографски комплекс „Дамасцена“ ще отглежда и коли елени
През следващите 5 години
Климатичните прогнози показват, че температурите ще останат на рекордни нива
Овчарска кавърма
Укрепването на позицията на млекопроизводителите трябва да остане основен приоритет на ЕС
Свързани материали
Виж
Предприети са мерки за контрол и ликвидиране на заболяването
БАБХ откри огнище на шарка по овцете и козите в Хасковско
Втора част на интервюто със заместник министъра на земеделието и храните
Иван Капитанов: След юли започват дебатите за поземленото законодателство
Интервю със заместник министъра на земеделието и храните Иван Капитанов
При опожарени ниви само засегнатите декари остават без субсидия, не и целите парцели!
Изслушване в парламента
Тахов: Исканите 300 млн. лева за напояване няма да увеличат бюджетния дефицит
БАБХ
След 12 дни казусът с „арестуваните“ крави на Капъкуле върви към разрешаване
Служебният премиер Димитър Главчев
До месец ще бъде избран изпълнител за реконструкцията на ГКПП „Капитан Андреево“
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини