Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
22.10.2014 г.

Френска пита

На слаб котлон разбиваме яйцето със захарта за крема. Прибавяме бадемовото брашно, хубаво разбъркваме и ароматизираме с рома. В  тава поставяме едната кора мнoгoлистно тесто. Покриваме внимателно с бадемовия крем и отгоре похлупваме с втората кора. Печем в предварително загрята на 160°-180° фурна за около 10 минути. 

Продукти: 2 листа мнoгoлистно тесто с диаметър 24 см; За бадемовия крем – 100 г захар, 1 яйце,  50 г бадемово брашно, 2 с. л. ром.

Френска пита
10088
 

Последни материали
Виж
Бюджетът от над 70 млн. лв. за 2024 г. ще бъде разпределен между над 8000 тютюнопроизводители
Съветът по тютюна гласува ставките по преходната национална помощ
Зърнената мафия в Украйна изнудва при издаване на фитосанитарни сертификати*
Министерство на иновациите и растежа
Начало на информационната кампания за иновации в малките и средни предприятия
Турският президент Реджеп Ердоган се обяви за възобновяване на „зърнената сделка“
Министърът на енергетика Жечо Станков
Приоритет на държавата са инвестициите в солари за домакинствата
Българска роза отчете ръст на продажбите на гюлово масло
Свързани материали
Виж
БАБХ
След 12 дни казусът с „арестуваните“ крави на Капъкуле върви към разрешаване
Служебният премиер Димитър Главчев
До месец ще бъде избран изпълнител за реконструкцията на ГКПП „Капитан Андреево“
Информационни срещи
Фермери към администрацията: Вашите грешки от Кампания 2023 година ни струват много пари!
Тютюнопроизводителите и занапред ще получават държавна подкрепа
МЗХ получава близо половин милион лева за капиталови разходи
Кабинетът одобри 332,8 хил. лева за лабораторията на „Капитан Андреево”
В отговор на въпроси на Синор.бг
Близо 5 хиляди проверки повече са направени на „Капитан Андреево” през октомври и ноември
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини