Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
28.12.2015 г.

Пирог с гъби и лук

Сварените картофи размачкваме с вилица и ги оставяме да изстинат. Смесваме ги с маята, брашното, яйцето и индийското орехче. Накисваме сушените гъби за 30 минути. Праза нарязваме на колелца, лука и гъбите наситняваме. Отцеждаме сухите гъби и ги нарязваме. Изпържваме всички гъби в маслото и ги изваждаме. В същата мазнина пържим зеленчуците 5 мин, подправяме ги със сол и черен пипер. Загряваме фурната на 200 градуса. Разточваме тестото, слагаме го в тавичка и го печем 10 мин. Смесваме кашкавала с млякото, яйцата и магданоза и поръсваме със сол и черен пипер. Сипваме върху тестото зеленчуците, яйцата и гъбите и печем 30 мин.

Продукти: за тестото – 200 г картофи, 20 г мая, 150 г брашно, 1 яйце, 1 с.л. масло, сол, настъргано индийско орехче; за плънката – 100 грама сушени гъби, 2 глави лук, 1 стрък праз, 400 г гъби, 1 с.л. масло, 200 г кашкавал, 100 мл прясно мляко, 3 яйца, 2 с.л. нарязан магданоз

Пирог с гъби и лук
5354
 

Последни материали
Виж
Немската промишленост продължава да губи конкурентоспособност
Гърция започна строежа на нов напоителен канал от Места за 56 000 декара земя
Атанас Василев, председател на Националното сдружение на българските лозари
Сложна година и за лозарите – слаба реколта и добиви, които не покриват разходите
Испания продължава да е начело по брой професионални пчелари
Производството на мед в Испания е нараснало с 20 % през последната кампания
Суровото мляко стига за 59% от потреблението на млечни продукти
Законът за веригата на доставки и „Магазини за хората“ са написани от един човек, който се готви за избори
БАБХ
Разкрит е незаконен превоз на 60 кози без ушни марки в Пловдивско
Свързани материали
Виж
Лахмаджун
Сътрудничество
Швейцарци финансират лаборатория за изследване на ДНК на животните
Милинки за децата
Пържени колбаси в тесто
Френска пита
Да си направим зелник
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини