Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Пирог с гъби и лук

Синор.БГ / 28.12.2015 г.

Сварените картофи размачкваме с вилица и ги оставяме да изстинат. Смесваме ги с маята, брашното, яйцето и индийското орехче. Накисваме сушените гъби за 30 минути. Праза нарязваме на колелца, лука и гъбите наситняваме. Отцеждаме сухите гъби и ги нарязваме. Изпържваме всички гъби в маслото и ги изваждаме. В същата мазнина пържим зеленчуците 5 мин, подправяме ги със сол и черен пипер. Загряваме фурната на 200 градуса. Разточваме тестото, слагаме го в тавичка и го печем 10 мин. Смесваме кашкавала с млякото, яйцата и магданоза и поръсваме със сол и черен пипер. Сипваме върху тестото зеленчуците, яйцата и гъбите и печем 30 мин.

Продукти: за тестото – 200 г картофи, 20 г мая, 150 г брашно, 1 яйце, 1 с.л. масло, сол, настъргано индийско орехче; за плънката – 100 грама сушени гъби, 2 глави лук, 1 стрък праз, 400 г гъби, 1 с.л. масло, 200 г кашкавал, 100 мл прясно мляко, 3 яйца, 2 с.л. нарязан магданоз

Пирог с гъби и лук
5499
 

Последни материали
Виж
Насоки - втора част
Инвестиционните проекти ще са печеливши при резултат между 65 и 87 точки
Световният пазар на пшеница остава потиснат
До края на 2025 г. ще се платят 100 на сто
Френските фермери получават рекордни аванси по ОСП за 2025 година
Със 150 нови работни места
ЕК одобри гръцка помощ за над 63 млн. евро за хидропонен завод за домати без почва
Русия удължи споразуменията за стабилизиране на цените на основни стоки до края на 2029 година
Насоки за кандидатстване
Фермерите и сдруженията им ще получават максимум 65% субсидия за инвестиции в стопанствата
Свързани материали
Виж
Лахмаджун
Сътрудничество
Швейцарци финансират лаборатория за изследване на ДНК на животните
Милинки за децата
Пържени колбаси в тесто
Френска пита
Да си направим зелник
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини