Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
28.12.2015 г.

Пирог с гъби и лук

Сварените картофи размачкваме с вилица и ги оставяме да изстинат. Смесваме ги с маята, брашното, яйцето и индийското орехче. Накисваме сушените гъби за 30 минути. Праза нарязваме на колелца, лука и гъбите наситняваме. Отцеждаме сухите гъби и ги нарязваме. Изпържваме всички гъби в маслото и ги изваждаме. В същата мазнина пържим зеленчуците 5 мин, подправяме ги със сол и черен пипер. Загряваме фурната на 200 градуса. Разточваме тестото, слагаме го в тавичка и го печем 10 мин. Смесваме кашкавала с млякото, яйцата и магданоза и поръсваме със сол и черен пипер. Сипваме върху тестото зеленчуците, яйцата и гъбите и печем 30 мин.

Продукти: за тестото – 200 г картофи, 20 г мая, 150 г брашно, 1 яйце, 1 с.л. масло, сол, настъргано индийско орехче; за плънката – 100 грама сушени гъби, 2 глави лук, 1 стрък праз, 400 г гъби, 1 с.л. масло, 200 г кашкавал, 100 мл прясно мляко, 3 яйца, 2 с.л. нарязан магданоз

Пирог с гъби и лук
5144
 

Последни материали
Виж
Въпреки очевидно високите цени на поредния търг
Тайван упорито се придържа към вноса на хлебна пшеница само от САЩ
Отчет на държавната агенция
Близо за месец са изстреляни 4 024 ракети срещу градоносни облаци
Масов отказ да садят картофи
МЗХ
Напомняне - до 10 дни след градушките подайте сигнал за оглед!
Инвестиции
BASF прави нов завод за сярна киселина за полупроводници в Германия
Популацията им в България е около и над хиляда
ЕП разхлабва мерките за защита на вълците
Свързани материали
Виж
Лахмаджун
Сътрудничество
Швейцарци финансират лаборатория за изследване на ДНК на животните
Милинки за децата
Пържени колбаси в тесто
Френска пита
Да си направим зелник
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини